What's on
OHAF 3

Oud Hollandsch Acid Feest - ''Wie niet weg is, is gestriemt!''

Oud Hollandsch Acid Feest - ''Wie niet weg is, is gestriemt!''

Monday 1 June 2020

Monday 1 June 2020

Doors: 20:00

Oud Hollands Acid Feest is een jaarlijks terugkerend programma. Dit jaar was hun 30 jarig bestaan. Dat moesten we natuurlijk vieren, maar dan wel coronaproof. Samen met United We Stream en 3voor12 is er een livestream opgezet met een geweldige line up én elk half uur werden vijf gasten tegelijkertijd op de dansvloer gelaten. 

-

Zelfs als een Delfts-blauwe reuzenasteroïde gewapend met een triljoen liter acidzuur de wereld wegvaagt en de allerlaatste kikkerkakkerlak het loodje legt… ZAL ER EEN OUD HOLLANDSCH ACID FEEST ZIJN! 

Haal je fluitjes, toeters, smiley T-shirts en fluorbende maar uit het frituurvet en zet thuis een extra klappertandje bij, want HET OHAF BESTAAT 30 JAAR en gaat in het nieuwe abnormaal gewoon door. In samenwerking met United We Stream Amsterdam en VPRO’s 3VOOR12 trakteren we jullie Pinkstermaandagavond 1 juni op een KNALSTREAMJUBILEUMFUIF van jewelste en dat alles live vanuit de legendarische poptempel Paradiso. 

RoXY legendes Dimitri en Joost ‘Bam Bam’ van Bellen draaien vier uur lang back2back de vroegste house & co. Dat betekent alleen maar platen die de fundering legden voor misschien wel de grootste muziekrevolutie van de laatste millennia. De Diva of Dutch Dance oftewel Miss Bunty zal het schreeuwijzer bestieren, videokunstenaar Jpech zorgt voor de speesisdeplees en er zal een woest kuddetje aan Acid Antjes en aanverwante pluskukels buiten klaar staan om om-en-om binnen de boel ondersteboven te keren. 

ACIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIID!!!!!! GOUDEN DANSVLOERBEWIJS
Aangezien we vanaf 1 juni weer met 30 man (op anderhalve meter afstand) in dezelfde ruimte mogen zijn, hebben we plek om telkens vijf gelukkigen in levenden lijve zonder koorts of verkoudheid voor 30 minuten op die heilige dansvloer los te laten. Dat gebeurt trouwens mét gratis OHAF-mondkapje. De andere 25 man (m/v/i/o/q) zijn onmisbare crewleden. Iedereen houdt zich strikt aan de regels. Voor de thuisblijvers: iedereen kan sowieso online van de acidpartij zijn. Zo’n Gouden Dansvloerbewijs wordt geloot uit allen die tot de klok op zondag 31 mei 17 uur slaat via de Paradiso-site een bijdrage aan de programmering geven.

Klik hier om te doneren. Wat die donatie is, mag je zelf uitmaken. Stort je meer dan 2000 gulden, dan kom je er niet in, want het OHAF wenst niet naar een VIP-schuur te rieken. Wellicht zal het OHAF straks geld over hebben uit die pot. Dan gaat dat bedrag natuurlijk naar United We Stream Amsterdam.

OHAF: 30 JAAR AMSTERDAMSE NACHTCULTUURGESCHIEDENIS
Het Oud Hollandsch Acid Feest vond anno 1990 in Club RoXY voor de allereerste keer plaats. Het feest was bedoeld als een reactie op de overdonderde populariteit die house in die tijd (nog zeer kleinschalig) meemaakte. Acidhouse voelde voor de pioniers toen al als een afgelikte toeristenattractie die deed denken aan de kaasmarkt in Alkmaar, de molens in Kinderdijk en bootje varen in Giethoorn. De uitnodiging stond dan ook gebakken op een Delfts-blauw tegeltje, dat huis aan huis - inclusief een gedicht voorgedragen door cultuuraanjager, kunstenaar, nachticoon en RoXY-oprichter Peter Giele – werd afgeleverd.Het allereerste OHAF werd een onversneden gekkenhuis uit een getripte koker, alwaar de spirit van acidhouse opvlamde: opzwepend, ruig, psychedelisch, roombotergeil en licht ontvlambaar. Die muziek blijft relevant.

UNITED WE STREAM: HELP DE AMSTERDAMSE NACHTCULTUUR OVERLEVEN
De Amsterdamse nachtcultuur staat voor de grootste uitdaging in haar geschiedenis. Sinds 15 maart zit het nachtleven op slot om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Duizenden medewerkers, kunstenaars en artiesten zitten zonder werk en bij veel podia, clubs, festivals en clubavonden staat het water aan de lippen. Met United We Stream slaat het Amsterdamse nachtleven de handen ineen om de culturele waarde van de nacht te presenteren.

Kijkers van United We Stream kunnen via https://bit.ly/35g9uP0 geld doneren. Een onafhankelijke commissie verdeelt het opgehaalde bedrag onder clubs, organisaties en nachtwerkers in nood.

Line-up

Main Hall

  • DJ Dimitri
  • Joost van Bellen
Hqdefault 200529 123602

OHAF LIVESTREAM

Kijk hier live!

Doneren aan OHAF?

Een donatie doen aan Oud Hollandsch Acid Feest? Dat kan via de webshop van Paradiso. De donatie komt ten goede aan de organisatie en de programmering.

  • Aangezien we vanaf 1 juni weer met 30 man (op anderhalve meter afstand) in dezelfde ruimte mogen zijn, hebben we plek om iedere 30 minuten 5 dansers op de dansvloer los te laten, inclusief gratis OHAF-mondkapje. 
  • De Gouden Dansvloerbewijzen worden op zondag 31 mei om 17:00 uur verloot onder de donateurs die via de webshop van Paradiso een donatie hebben gedaan.

Wat die donatie is, mag je zelf uitmaken. Stort je meer dan 2000 gulden, dan kom je er niet in, want het OHAF wenst niet naar een VIP-schuur te rieken. Wellicht zal het OHAF straks geld over hebben uit die pot. Dan gaat dat bedrag naar United We Stream Amsterdam.

Paradiso Programme

What's on