What's on
Paradiso

Orchestra Unplugged

Orchestra Unplugged

maandag 7 april 2014

maandag 7 april 2014

Concert met zitplaatsen.

Ben je in het bezit van de CJP-pas? Dan kun je een kaart kopen voor €13,50. Klik hier voor informatie en kaarten.

Together Forever: het Nederlands Kamerorkest onder leiding van meesterviolist Gordan Nikolić brengt samen met pianist Dejan Lazić een ode aan het huwelijksfeest. Na afloop is er een borrel met dj Lady Babaju en de musici van het orkest.

Op het programma staan onder meer Saint-Saens' Wedding Cake, deel 2 en 3 van Webers Konzertstück, het 1e deel van de Monschein Sonate van Beethoven, Figaro’s Hochzeit Ouverture van Mozart en delen uit Midsummer Nights Dream (licht bewerkt) van Mendelssohn.

Bij de Orchestra Unplugged concerten in Paradiso excelleert het orkest anders dan anders: op de vlakke zaalvloer met het publiek er dicht omheen, solisten soms op andere plaatsen in de ruimte en een meer theatrale sfeer door het gebruik van licht. Een drankje mee de zaal in nemen is geen probleem.

Together Forever
Huwelijken zijn emotionele aangelegenheden en er vloeien vaak tranen van vreugde en ontroering. Na het spannende moment van het 'ja'-zeggen volgt de ontlading in het trouwfeest. In Together forever brengt het orkest samen met special guest pianist Dejan Lazić een ode aan het huwelijksfeest. Met o.a. Wedding Cake van Saint-Saëns en een compositie van Lazićs hand, die hij heel romantisch schreef voor zijn eigen mooie bruid.

Dejan Lazić (1977) veroverde de wereld met zijn spontane persoonlijkheid en zijn frisse interpretaties van het klassieke pianorepertoire. ‘Een dijk van een artiest, die in zijn spel kracht en schoonheid feilloos combineert’, zo beschreef de vakpers het talent van deze Kroatische/Oostenrijkse pianist, die nu in Amsterdam woont. Hij bespeelt niet alleen vol vuur de piano, maar componeert ook: in de zomer van 2014 gaat zijn Piano Concerto in wereldpremière op het Aspen Music Festival.


Meld je aan voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van alle klassieke concerten in Paradiso >>

Wagamama heeft een speciale aanbieding voor bezoekers van dit concert, op vertoon van het toegangsbewijs kun je uit 4 hoofdgerechten kiezen voor slechts € 10,- (menukaart in pdf hier onder)

Paradiso Programme

What's on