What's on
Bartdebaets expo

Opening The Small Museum met Bart de Baets

Opening The Small Museum met Bart de Baets

Sunday 10 July 2016

Sunday 10 July 2016

In Paradiso

Nieuwe tentoonstelling I Made My Baby Cry van Bart de Baets in het Small Museum van Nederland, te zien tot en met 10 oktober 2016. De opening is op zondag 10 juli om 20.30 uur.

Bart de Baets verbeeldt met Lego de worsteling die de ontwerper ervaart wanneer hij wordt gevraagd om over tentoonstellen na te denken. Wat blijft er over van de herinnering aan het spelen met Lego, als de blokjes nu als ontwerp methode worden ingezet?

Grafisch vormgever Bart de Baets (1979, Knokke, België) is een formalistische en experimentele ontwerper met een unieke typografische stijl, die ontwerpers over de hele wereld heeft beïnvloed. De Baets werkt zowel autonoom als in opdracht. Opdrachtgevers zijn onder meer W139, De Appel, AFK en het Nieuwe Instituut.

De Baets initieert ook zelf projecten. Zo publiceert hij samen met Rustan Söderling op onregelmatige basis het fanzine ‘Dark and Stormy’, met bijdragen van een internationaal scala aan kunstenaars. Ook maakte hij met Sandra Kassenaar de succesvolle serie ‘Succes and Uncertainty’, een poster serie en publicatie gemaakt tijdens een artist residency in Caïro te midden van de chaos van de Arabische lente.

De Baets geeft les aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, en verzorgt workshops door heel Europa.

The Small Museum huist in een van de mededelingen kastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte. In dit kleine museum exposeert Paradiso werk in opdracht; kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen. Eerder exposeerden al kunstenaarsduo Lernert (Engelberts) & Sander (Plug), Tereza Ruller (The Rodina) en Our Polite Society. Meer informatie op www.thesmallmuseum.nl.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on