What's on
Band Photo Yellow Bandana

ONIPA , Bab L'Bluz + Roufaida - Africadelic Festival 2023

ONIPA , Bab L'Bluz + Roufaida - Africadelic Festival 2023

Thursday 25 May 2023

Thursday 25 May 2023

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:00, Support: 18:30, Main programme: 20:30

Het concert van ONIPA en Roufaida maakt deel uit van Africadelic Festival 2023. Africadelic is een jaarlijks festival rondom Internationale Afrikadag (25 mei) waar de creativiteit, diversiteit en vrijheid van Afrika wordt gevierd. 

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2023. Bestel de pas in de webshop van Paradiso of kijk onderaan deze pagina voor meer informatie. Let wel op: er is dus een vast aantal tickets gereserveerd voor Ticket to the Tropics-pashouders en deze kunnen ook uitverkocht raken, de pas garandeert dus geen toegang tot het concert.

ONIPA
De afro-futuristische band ONIPA is de samenwerking tussen multi-instrumentalistische artiest en rapper K.O.G (Kweku Sackey) en Tom Excell, samen met bandleden Finn Booth (Nubiyan Twist) en Wonky Logic (Steam Down / Likwid Continual Space Motion). ONIPA brengt rauwe afro grooves, electronica, afro-futurisme en een ongekende energie naar het podium. Onipa betekent ‘mens’ in Akan, de antieke taal van het Ashanti-volk uit Ghana. Het is een boodschap van verbinding via samenwerking: van Ghana naar London en van voorvaders naar kinderen. Hun bejubelde debuutalbum We No Be Machine kwam uit in 2020 en combineert genres als afrobeat, highlife en soukous tot hiphop en elektronica.

Bab L'Bluz
Bab L'Bluz is een Marokkaanse band die in 2018 werd opgericht. De bandleden zijn afkomstig uit verschillende regio's van Marokko en zijn geïnspireerd door de rijke muzikale tradities van hun land. Hun muziek is een mix van Gnawa-ritmes, blues en rock, en de teksten zijn geschreven in het Arabisch en Tamazight (Berbers). Bab L'Bluz heeft snel succes geboekt, zowel in Marokko als internationaal, met hun debuutalbum "Nayda!" dat in 2020 werd uitgebracht. Het album werd geprezen om zijn unieke mix van stijlen en de boodschap van culturele uitwisseling en diversiteit.

Roufaida
De Rotterdamse singer-songwriter Roufaida maakt folkpop gemixt met traditionele Marokkaanse muziek, waarin ze zingt in het Engels, Arabisch en Berbers. Ze wordt hierbij naar eigen zeggen geïnspireerd door artiesten als Björk, Fairuz en Nilüfer Yanya. Op het podium creëert ze haar toegankelijke en intrigerende muziek helemaal alleen, met enkel hulp van een loopapparaatje en bijzondere instrumenten als de Marokkaanse Gimbri.

Time schedule
17:30 – Doors
18:00 – Film + talk with patricia kaersenhout
19:30 – Roufaida
20:15 – Bab L’Bluz
21:45 – ONIPA
23:00 – Afterparty with Stereo Bam & BBB

*Bezoekers met een ticket voor het concert van ONIPA, Bab L'Bluz en Roufaida mogen ook de talk met patricia kaersenhout bijwonen.

Line-up

Club

  • Onipa
  • Bab L'Bluz
  • Roufaida

Paradiso & Africadelic Festival 2023 presenteren:

Africadelic is een jaarlijks festival in Amsterdam rondom Internationale Afrikadag (25 mei) waar de creativiteit, diversiteit en vrijheid van Afrika wordt gevierd. Een deel van het programma wordt gepresenteerd in samenwerking met Paradiso.

Roufaida - Canvas

Roufaida

Canvas

Onipa - Future

Onipa

Future (live)

Ticket to the Tropics 2023

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen drie jaar toegang tot onder meer concerten van Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Dengue Dengue Dengue, en vele anderen. 

Hoe werkt het?
Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2023. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Geldigheid pas
De pas is geldig vanaf 1 januari 2023 t/m 31 december 2023. Let wel op: de pas van 2020/2021 is vanwege corona verlengd en het komende jaar ook geldig voor alle concerten die oorspronkelijk zouden plaatsvinden in 2020/2021 en zijn verplaatst naar 2023. Kijk goed op onze website welke pas geldig is voor het concert wat je wil bezoeken.

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on