What's on
NBE Matthäus Passion 2 foto Peter Lodder verkleind

Nederlands Blazers Ensemble i.s.m. Duda Paiva Company - Matthäus-Passion

Nederlands Blazers Ensemble i.s.m. Duda Paiva Company - Matthäus-Passion

Friday 29 March 2024

Friday 29 March 2024

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:45, Main programme: 20:30

Voorafgaand van het concert vindt er een inleiding plaats in de Bovenzaal.
De inleiding heeft het maximum aantal aanmeldingen bereikt. Aanmelden hiervoor is dus niet meer mogelijk.


Inloop: 19:15 uur
Start inleiding: 19:30 uur

  • Program is seated only

Zoals overal in Nederland in april de Matthäus-Passion van Bach klinkt, maakt ook het NBE van zijn bejubelde en eigenzinnige versie uit 2022 een traditie.

Samen met de poppenspelers van de Duda Paiva Company, een internationale topcast van sopraan Claron McFadden, bariton Rick Zwart, ney-virtuoos Sinan Arat en duduk-speler Ghaeth Almaghoot, en in een bijzonder arrangement van de jonge componist en voormalig winnaar van de NBE-compositiewedstrijd Arjan Linker, is de Mattheus van het NBE een theatrale voorstelling waarin met groot respect voor Bach en het evangelie van Matteüs niets heilig en veilig is.

Idee: Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company
Compositie: J.S. Bach
Arrangement: Arjan Linker

Inleiding:
Vanaf 19:30 uur wordt er een inleiding in de Bovenzaal gegeven door musicoloog Huib Ramaer rond de Matthäus-Passion. De inleiding heeft het maximum aantal aanmeldingen bereikt. Aanmelden hiervoor is dus niet meer mogelijk.

Inloop: 19:15 uur
Start inleiding: 19:30 uur

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Duda Paiva Company

Meer info over de koren

Kamerkoor Decamerone

Kamerkoor Decamerone uit Utrecht bestaat uit twintig enthousiaste en ambitieuze zangers onder leiding van Elske te Lindert. In de loop van het 35-jarig bestaan heeft het koor een omvangrijk repertoire opgebouwd van zowel bekende als minder gangbare, maar altijd spannende werken. De lijst groeit gestaag en Decamerone probeert zichzelf en het publiek steeds weer te verrassen met nieuw-ontdekte parels uit de koorliteratuur. Tweemaal per jaar creëren de zangers inspirerende programma’s langs thematische lijnen waaraan ze met veel toewijding én plezier werken.

Leiderdorps Kamerkoor – Amsterdam


Het Leiderdorps Kamerkoor werkte eerder met Arnaud van Gelder (2013-2019), Béni Csillag (2008-2013), Gijs Leenaars (2004-2007), Peter Dijkstra (1997-2004) en oprichter Wim van Meeuwen (1977-1997). Het Leiderdorps Kamerkoor brengt afwisselende programma’s met repertoire vanaf de barok tot de 21e eeuw. Door de jaren heen heeft het koor zich onderscheiden met uitvoeringen van grote, orkest-begeleide werken in kamerkoorbezetting van onder andere Bach, Brahms, Mozart en Rutter. Ook op het gebied van het echte kamerkoorrepertoire heeft het Leiderdorps Kamerkoor een indrukwekkende staat van dienst. Het koor schuwt daarbij ook notoir moeilijke of zelden uitgevoerde werken niet. Werken van hedendaagse Nederlandse componisten als Daan Manneke, Joep Franssens en Jacob ter Veldhuis maken deel uit van het repertoire. Ook werkt het koor soms samen met professionele ensembles: zo stond het Leiderdorps Kamerkoor in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor en werkte het mee aan concerten van de Barokopera Amsterdam. In 2022 werkte het koor mee aan de compleet nieuwe uitvoering van de Matthäus-Passion van het Nederlands Blazers Ensemble, een ingekorte, interdisciplinaire voorstelling met muziek, dans en poppenspel. Het Leiderdorps Kamerkoor staat onder leiding van dirigent Angeliki Ploka.

Kamerkoor LUX – Amsterdam 

De naam ‘LUX’ staat voor licht. Voor ons betekent Lux helderheid, een opgeruimde opwaartse energie, fris klinkend met een open geest, maar wel met beide benen op de grond. Het koor bestaat uit 34 zangers die evenwichtig over de vier stemgroepen zijn verdeeld. Alle koorleden verdiepen zich vol enthousiasme in de wereld van de koormuziek. Kamerkoor Lux laat tweemaal per jaar een nieuw programma horen. We richten ons daarbij op een breed repertoire uit de gehele muziekgeschiedenis. Van polyfone renaissancemuziek tot moderne hedendaagse muziek. De eerste vier jaar na de oprichting in 2015 stond het koor onder leiding van koordirigent (en medeoprichter) Raoul Boesten. In 2019 heeft Angeliki Ploka de directie op zich genomen.

Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company - The Making Of: Matthäus-Passion

Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company

The Making Of: Matthäus-Passion

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on