What's on
NBE Matthäus Passion

Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company - Matthäus-Passion

Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company - Matthäus-Passion

Friday 7 April 2023

Friday 7 April 2023

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:45, Main programme: 20:30

  • Program is seated only

Het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van de Duda Paiva Company presenteren een compleet nieuwe uitvoering van de Matthäus-Passion. In deze ingekorte, interdisciplinaire voorstelling van Bach’s meesterwerk worden muziek, dans en poppenspel samengesmeed tot een avontuurlijke theatrale voorstelling die zijn weerga niet kent. De uitvoering is in handen van een topcast, met internationale stersopraan Claron McFadden en bariton Rick Zwart. Zij worden begeleid door onder meer de Turkse ney-speler Sinan Arat, een meester op deze traditionele rietfluit, en de fenomenale jonge Syrische dudukspeler Ghaeth Almaghoot. De jonge componist Arjan Linker (2000, voormalig winnaar van de NBE-compositiewedstrijd) maakte de arrangementen.

De bewerking past in een traditie van eigentijdse vertalingen door het NBE: eerder waagde artistiek leider Bart Schneemann zich – met succes – aan ‘heilige huisjes’ als Mozarts Requiem, Figaro en Don Giovanni, Haydns grote oratoria en Mahlers Lied von der Erde. Voor het ‘heilige der heiligen’ de Matthäus-Passion slaat het Nederlands Blazers Ensemble voor de tweede keer de handen in elkaar met poppentovenaar Duda Paiva, met wie het in 2018 de zeer bejubelde voorstelling The Fairy Queen maakte.

Kamerkoor Decamerone o.l.v. Elske Te Lindert & Leiderdorps Kamerkoor o.l.v.Angeliki Ploka

  • Om 19:30 uur geeft musicoloog Huib Ramaer een inleiding over de Matthäus-Passion in de Bovenzaal. Deuren van de Bovenzaal gaan open vanaf 19:15 uur. (Let op: deuren van de Grote Zaal zijn dan nog niet geopend).
View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Nederlands Blazers Ensemble
Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company - The Making Of: Matthäus-Passion

Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company

The Making Of: Matthäus-Passion

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on