What's on
Msafiri Zawose 3

Msafiri Zawose

Msafiri Zawose

zondag 14 april 2019

zondag 14 april 2019

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 20:30, Main programme: 21:00

Met zijn meest recente album ‘Uhamiaji’ (2017) herdefinieert de Tanzaniaanse songwriter, multi-instrumentalist en charismatisch performer Msafiri Zawose de grenzen van de centraal Tanzaniaanse gogo muziek, een uniek geluid dat vooral bestaat uit de mix van traditionele instrumenten en vocale harmonieën. Msafiri is een meester op de marimba (balafon), zeze (Gogo tweesnarige viool), ilimba (pentatonische-gestemde duimpiano) en de ngoma (traditionele drums). Zijn Wagogo-stam staat bekend om hun muzikaliteit en is beroemd geworden door Msafiri’s vader, Hukwe Zawose, die samen met Peter Gabriel tourde in de jaren ’80 en ’90. Net als zijn vader een experimentele samenwerking aanging met ambient/elektronica producer Michael Brook, was Msafiri bij zijn laatste album gedreven om nieuwe vormen van traditionele muziek te ontdekken. Op ‘Uhamiaji’ behoudt hij de gogo muziek, maar voegt daar ook een elektronisch element aan toe. De nummers zijn beïnvloed door muziek van over de hele wereld en combineren dub, ambient en elektronisch met de hypnotische, emotionele zang van Msafiri.

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

    Ticket to the Tropics-pas 2019

    Dit programma is toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2019. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2019. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.


    Msafiri Zawose - Mzazi (Official Video)

    Msafiri Zawose - Mzazi (Official Video)

    Msafiri Zawose - Mzazi (Official Video)

    Msafiri Zawose live at Le Guess Who? 2017

    Msafiri Zawose live at Le Guess Who? 2017

    Msafiri Zawose live at Le Guess Who? 2017

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on