What's on
Midia ninja

Mídia Ninja

Mídia Ninja

maandag 3 juni 2019

maandag 3 juni 2019

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 21:30, Main programme: 21:30

  • Program is seated only

Het Braziliaanse nieuwscollectief Mídia NINJA werd in 2013 internationaal bekend om hun verslaglegging van de sociale protesten in het land. In korte tijd groeide het uit tot een grote beweging met meer dan 2 miljoen aanhangers, die door hun onafhankelijke journalistiek het nieuwsmonopolie van traditionele mediabedrijven wist uit te dagen. Twee leden van Mídia NINJA vertellen deze avond over hun werkwijze en beantwoorden vragen uit het publiek. 

NINJA staat voor 'Narrativas Independentes, Jornalismo e Ação', Portugees voor  onafhankelijke verhalen, journalisme en actie. Hun netwerk van 'straat'journalisten legt zich toe op het produceren en verspreiden van onafhankelijke en gratis informatie, en brengt al sinds 2011 verhalen en perspectieven naar buiten die voorheen onbelicht bleven in de traditionele media. Dit doen ze vooral door live-uitzendingen via sociale media, maar ze houden zich ook bezig met nieuwsverhalen, documentaires en onderzoeksjournalistiek. In 2013 wonnen ze een Shorty Award (een internationale prijs "honoring the best of social media").


De 'gedecentraliseerde' organisatiestructuur van de ninjas is perfect toegesneden op de noodzaak van rechtstreekse getuigenissen in een tijdperk van peer-to-peer netwerkcommunicatie. Deze flexibiliteit van Mídia NINJA zorgt er niet alleen voor dat haar journalisten 'op het juiste moment, op de juiste plek' kunnen zijn zonder een grote en dure infrastructuur, maar ook dat het publiek zich vertegenwoordigt voelt in de media.


Op woensdag 5 juni geeft Mídia NINJA van 12:00 tot 16:00 uur een workshop over media-activisme anno 2019 bij Ru Paré in de Chris Lebeaustraat 4 te Amsterdam.

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on