What's on
Meduse

Melting Universe #3 Bashan & Alien Baby Collective x Indiestad

Melting Universe #3 Bashan & Alien Baby Collective x Indiestad

Friday 14 December 2018

Friday 14 December 2018

Doors: 20:00, Main programme: 20:00

Tickets worden alleen aan de deur verkocht
  • Tickets only available at the door

Op vrijdag 14 december presenteert Meduse MagiQ de derde editie van Melting Universe, een experimenteel geluidprogramma dat tevens een reactie is op de hedendaagse manier van muziek maken en muzikantschap beleven. Het programma bestaat uit een serie van concerten die zich afspeelt tussen sonische dialogen: twee muzikanten voeren door middel van hun geluidskunst een gesprek met elkaar en met het publiek. Dit keer met optredens van Bashan en Alien Baby Collective.


Bashan

Bashan is het project van gitarist Gemma Thompson, gevestigd in Londen. Gedurende meerdere jaren toerde ze met haar band Savages de wereld rond. Ze treedt op als solist en bouwt geluidsvelden met glinsterende lagen van diepe resonantie. In 2016 schreef ze haar eerste compositie en maakte de muziek voor documentaire 'Along For The Ride' van regisseur Nick Ebeling, die op het Filmfestival van Venetië vorig jaar in première ging.

Bashan's eerste release 'EP1' werd geschreven en opgenomen in de zomer van 2017 en uitgebracht in oktober 2017. De EP-projecten is een ingewikkelde collage van werken geïnspireerd op de beelden van de Amerikaanse schilder Morris Graves. Het gebruik van gitaren, veldopnames, stem en percussie en harmonium gespeeld door muzikant Sam Sherry is een onderzoek naar de reis van elk geluid en het volgen daarvan.


Alien Baby Collective


Alien Baby Collective is een poging om de hit van de Spice Girls om te keren: in plaats van 2 die een worden, is het 1 die 2 worden(of zelfs meer, indien mogelijk).

Hoe maak je muziek alleen, alsof er meer mensen aan het spelen zijn? Niemand is slechts één persoon. Iedereen is altijd een verzameling van nieuwheid en andersheid. We hebben liefde nodig, zoals we nooit liefde nodig hadden. Alien Baby Collective probeert de beschikbare middelen te gebruiken om lagen te maken met korte loops die gaan van zwaar en dicht tot licht en benaderbaar, ze proberen een verhaal met urgentie te vertellen. Kom een beetje dichterbij, geef hem aan, doe hem aan.

Een orkest van Alien Babies, geregisseerd door gitarist Liú Mottes, die je misschien kent van bands als BLUE CRIME, Slow Worries & SOON.
Line-up

Other location

  • Bashan
  • Alien Baby Collective

Gratis met de Indiestadpas 2018

Dit programma is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2018. Aanmelden is verplicht en kan uitsluitend via de website van Indiestad.

Paradiso Programme

What's on