What's on
Paradiso

Marmoucha Culture Club: Farid Ghannam, JWO, Samira Dainan, Mohamed Allatti, Yahia Yousfi

Marmoucha Culture Club: Farid Ghannam, JWO, Samira Dainan, Mohamed Allatti, Yahia Yousfi

zaterdag 21 december 2013

zaterdag 21 december 2013

Eerste aflevering van Marmoucha Culture Club waarin kunstenaars, comedians en muzikanten rond een thema een onbekende of onverwachte kant van henzelf laten zien. Het thema wordt van tevoren bepaald maar het is aan de artiest hoe hij of zij dit tot uiting wil laten komen in de uitvoering. Het thema voor deze eerste editie is:  “Mijn Eerste Keer”

Gastheer voor deze avond is comedian en FunX-reporter Yahia Yousfi. Hij zal de artiesten niet alleen introduceren maar ook aan de tand voelen over hun “eerste keer”: “Wat was het eerste liedje dat je aanzette om muziek te maken?”, “Wat is het eerste liedje dat je zelf speelde?”, "Wat was het eerste liedje waarop...".

Gasten voor deze avond zijn:

Jan Wouter Oostenrijk, gitarist, componist en één van de oprichters van de eerste Raï-bands in Nederland: Raïland. Nu is hij vooral bekend als pionier in de muziekstijlen Maghreb Jazz en Sharqi Blues.

Samira Dainan, jazz zangeres en vertolkster van een repertoire in Arabische- en Marokkaanse zang. Ze werkte onder andere samen met Pistoleros de la Paz, Maghreb Mania, Supercity, Hafez Ismaili, Pablo Reyes, Ulas Aksunger and Mohamed Ahaddaf en nam haar eerste album op met Jan Wouter Oostenrijk. Ook speelde ze samen met de bekende Nederlandse Amazigh groep Imetlaa en neemt ze regelmatig deel aan projecten van componist Merlijn Twaalfhoven.

Mohamed Allatti, zanger en gitarist en één van de kenmerkende gezichten van de groep Imetlaa. Hij brengt liedjes gezongen in het Tamazight en put voor zijn inspiratie uit de aloude Izran Izran en tal van wereldmuzikale klanken en muziekstijlen.

Speciale gast uit Marokko is Farid Ghannam. Een miljoenenpubliek (!!!) in de Arabische wereld kent hem van zijn deelname aan The Voice. Hij werd uiteindelijk tweede in de finale met zijn vertolking van bekende hits van onder andere Khaled en Mami. In Marokko kennen ze hem vooral als een zeer begaafd zanger in gnaoua muziek en als speler van de typische gnaoua basgitaar, de guembri. Met zijn Mayara band zoekt hij de fusion op tussen traditionele gnaoua met moderne popmuziek. Op deze avond kan het publiek zijn intense spel en zang van dichtbij ervaren.


Meer weten over onze gasten en over Gnaoua, Izran, Tamazight, Raï, Maghreb Jazz en Sharqi Blues? Bezoek dan onze website www.marmoucha.nl en onze fanpage www.facebook.com/marmoucha.nl.


Paradiso Programme

What's on