What's on
Marlon Craft 1

Marlon Craft

Marlon Craft

maandag 19 september 2022

maandag 19 september 2022

In Bitterzoet

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Marlon Craft, geboren in New York, werkte jaren aan zijn muziek voordat hij zijn onstuimige, lyrische rap met anderen deelde. Craft's politiek bewuste teksten en sociale vragen waren de drijvende kracht achter zijn studiodebuut Funhouse Mirror uit 2019 en de opvolger How We Intended uit 2021.

Craft groeide op in de wijk Hell's Kitchen in Manhattan, als zoon van een jazzmuzikant. Hij bracht zijn tienerjaren door met basketbal en het absorberen van hiphop. Vervolgens begon hij op de universiteit zelf muziek te maken. In 2015, terwijl hij zijn studie afrondde, bracht hij zelf zijn eerste mixtape uit, Pieces. In de jaren daarop ontwikkelde Craft's stijl en zijn technische vaardigheden verscherpten op 2017 mixtape The Tunnel's End. In 2019 tekende hij een platencontract voor de release van zijn politiek geladen studiodebuut, Funhouse Mirror. De teksten van het album pakte kwesties aan als racisme, klassisme, en rijkdom ongelijkheid en bevatte features van onder andere Ricky Motion. 

View event on Facebook

Line-up

Bitterzoet

  • Marlon Craft
Marlon Craft

Marlon Craft

Gang Shit

How to get to Bitterzoet

Bitterzoet is located close to Amsterdam Central station. From there you can walk to the venue. There are limited and busy parking lots in the area. 

Paradiso Programme

What's on