What's on
Ramses

Maarten Heijmans & Band - RAMSES + Kafka

Maarten Heijmans & Band - RAMSES + Kafka

Saturday 12 February 2022

Saturday 12 February 2022

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Support: 17:30, Main programme: 20:30

This event is postponed and will now take place on Tuesday June 14th, 2022. Ticket buyers received an email with more information on February 8th, 2022.

NL: Dit is het verplaatste programma van 19 april 2020 en 8 februari 2021. Tickets gekocht voor die datums zijn ook geldig voor deze datum.
ENG: This is the postponed event of April 19th, 2020 and February 8th, 2021. Tickets bought for the original dates are valid for this date.

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Ramses Shaffy overleed. In 2015 brachten Maarten Heijmans & Band met 'RAMSES' in Paradiso een indrukwekkende ode aan de zanger. Datzelfde jaar ontving Heijmans een Gouden Kalf én een Emmy Award voor zijn vertolking van de titelrol in de TV-serie Ramses van Michiel van Erp. De band komt opnieuw langs om met eigen bewerkingen een Ramses-repertoire te spelen.

Begin 2019 dook Heijmans de studio in: "We hadden eraan gewerkt deze arrangementen live uit te voeren, maar in mijn hoofd hoorde ik eigenlijk altijd een studioalbum; iets wat gelaagder en genuanceerder en gedetailleerder was. Toen ik begin 2019 besefte dat het 1 december Ramses' tienjarige sterfdag zou zijn wist ik: dán wil ik de nummers op een album uitbrengen. En dan is het klaar. Ik ben al zo lang met Ramses bezig. Dit nieuwe album voelt als de strik waarmee ik alles wat ik met Shaffy heb gedaan bij elkaar bind."

De verzameling songs die voor het album werden geselecteerd, bevatten bekende Shaffy-nummers als 'Sammy', 'Laat Me', 'Zing Vecht' en 'Wij Zullen Doorgaan', Maar Heijmans hij wilde zeker niet dat het een Best Of met alleen maar meezingers zou worden. "De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als Als je niet bij me bent of Slaapliedje. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen."

Voorprogramma: Kafka

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Maarten Heijmans
  • Kafka
Hqdefault 210114 154907

Sammy

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on