What's on
Paradiso

London Calling zaterdag (Indiestad): Unknown Mortal Orchestra, Lord Huron, The Griswolds, Beach Fossils, Two Gallants, Team Ghost, Evans The Death, S O H N, The Phoenix Foundation, Lewis Watson, Drenge, Mykki Blanco, Superfood

London Calling zaterdag (Indiestad): Unknown Mortal Orchestra, Lord Huron, The Griswolds, Beach Fossils, Two Gallants, Team Ghost, Evans The Death, S O H N, The Phoenix Foundation, Lewis Watson, Drenge, Mykki Blanco, Superfood

Saturday 25 May 2013

Saturday 25 May 2013

Dit programma maakt deel uit van Indiestad.

De 20-jarige singer-songwriter Lewis Watson bereikte met zijn eerste EP ‘It’s Got Four Sad Songs On It BTW’ de top van de iTunes chart, boven Adele, Madonna en Ed Sheeran. Een indrukwekkende prestatie voor zo’n jonge artiest, die door hard werken en veel spelen inmiddels een grote fanbase in thuisland Engeland heeft opgebouwd. Watson speelde al samen met Two Door Cinema Club en brengt ondertussen EP na EP uit, soms met een cover erbij, maar ook altijd met meeslepend en wonderschoon eigen materiaal.

Evans The Death is in Nederland nog een relatief onbekende naam maar het zou heel raar zijn als dat over een tijdje nog steeds zo is. Deze Londense band maakt namelijk hele aanstekelijke rammelindie (“Twee Punk”) die ooit ergens tussen The Smiths en The Pixies in heeft gelegen en door Evans The Death tot leven is gewekt. Al vorig jaar bracht de band een debuutalbum uit op de leuke labels Fortuna POP! en Slumberland Records (Veronica Falls, Dum Dum Girls, The Pains of Being Pure At Heart) en die werd in Engeland en met name de Verenigde Staten zeer goed ontvangen.


The Griswolds is een band uit Sydney die ongelooflijk aanstekelijke liedjes maakt. Swingende indie. In Australië is de band – die pas anderhalf jaar bestaat – al redelijk bekend doordat Django Django de band meenam als voorprogramma. Vorig jaar bracht de band de debuut-ep ‘Heart Of A Lion’ uit en de gelijknamige single is een goed voorbeeld van zo’n onweerstaanbaar liedje. Als de band hier in mei komt spelen is de kans groot dat ‘Heart Of A Lion’ de eerste kanshebber voor de zomerhit van 2013 is.

S O H N is een project van een Londense producer die tegenwoordig in Wenen woont en live als trio opereert. Dat klinkt nogal mysterieus en dat is de muziek ook. Dromerige dance met verknipte beats, soulvolle samples, hypnotiserende vocalen en verontrustende teksten. Luister maar naar de single ‘The Wheel’ die met name door Pitchfork de hemel in werd geprezen. Op het moment is S O H N vooral nog de ultieme bloghype maar er wordt ook hard gewerkt aan een onberispelijke live-reputatie.

Beach Fossils begon in 2009 als soloproject van Dustin Payseur. Later dat jaar werden bassist John Pena en gitarist Christopher Burke toegevoegd aan de line-up, en werd een nieuwe band geboren. Het debuutalbum ‘Daydream/Desert Sand’ werd uitgebracht op het Captured Tracks label. De muziek van Beach Fossils is te omschrijven als dromerige, galmende indierock in het straatje van Wild Nothing, Best Coast en Surfer Blood. Zomers en fris, melodieus en een tikkeltje brutaal. Beach Fossils is eind 2012 de studio ingedoken met Ben Greenberg (The Men) om eindelijk van DIY-slaapkamerproject naar ambitieus studioalbum te groeien. De band klinkt nu dynamischer, ruiger en energieker dan ooit.

Een van de meest veelbesproken albums van 2013 is zonder twijfel ‘II’, de tweede plaat van Unknown Mortal Orchestra. Een vintage geluid met een denkbeeldig laagje stof, inventieve gitaarpartijen en doffe drums. Zelf noemt de band het ‘psychedelic r&b’.

The Phoenix Foundation is in thuisland Nieuw-Zeeland een bekende naam. De band bracht in 2003 het debuutalbum ‘Horsepower’ uit en sindsdien is de ster van The Phoenix Foundation rijzende. De band maakt swingende indierock met een grote rol voor synthesizers, gekenmerkt door Beach Boys-achtige samenzang en hypnotiserende melodieën. Het  vijfde album van de band heet ‘Fandango’ en duurt maar liefst tachtig minuten. Volgens frontman Samuel Flynn Scott is het album dan ook “test-match music”. Hij zegt verder: “Maybe it’s prog or psyche-folk. Whatever it is, it’s music that we thought about a lot.”


Lord Huron. Toen de singer-songwriter Ben Schneider in 2010 een week lang aan de kust van Lake Huron – een meer bij Michigan – verbleef kwam hij thuis met een stapeltje wonderschone folkliedjes. Hij besloot een band te beginnen en bracht in 2012 het debuutalbum ‘Lonesome Dreams’ uit. Een bejubelde plaat die vol staat met prachtige indiefolk met subtiele lagen elektronica en hele mooie afropopritmes. Een soort swingende versie van Fleet Foxes als er toch een vergelijking aan te pas moet komen. Het is vooral mooi en dan ook nog om op te dansen.

Team Ghost. Als Sonic Youth door Brian Eno zou worden geproduceerd dan kom je zo ongeveer ergens bij het geluid van Team Ghost uit. Bezwerende synths die tegen een muur van gitaren opvliegen. De oprichter van de band heet Nicolas Fromageau die eerder bekend werd als lid van M83.

Two Gallants is een duo uit San Francisco. Verwacht rootsy folkrock, met mondharmonica, gitaar, drums en indringend hese, licht schelle zang. ’The Bloom and the Blight’ is de titel van het album dat dit jaar zal uitkomen.

Drenge bestaat uit de broers Eoin en Rory Loveless die met zijn tweeën een wonderschone hoop herrie weten te maken. Rory drumt en Eoin speelt gitaar. De muziek zit ergens tussen energieke punk en stevige rock in maar dan met een soort new wave sfeer erin. Luister naar de debuutsingle ‘Bloodsports’ en je weet genoeg: dit wil je een keer live meemaken.

Mykki Blanco. Rapper, blogfenomeen en grondlegger van de ‘queer rap’ Mykki Blanco is een opmerkelijke jongen. Maar Grimes en Missy Elliott zijn niet voor niets fan: Mykki Blanco maakt ruige, opzwepende hiphop en belooft live een sensatie te worden.

Superfood. Harrison Koisser, frontman van Peace, heeft de nieuwste Britse hype Superfood zelf ontdekt en is zelfs de manager. Superfood is het best bewaarde geheim van Birmingham. Aanstekelijke, zwoele Britpop, duidelijk beïnvloed door Blur en Supergrass. 

Paradiso Programme

What's on