What's on
Paradiso

London Calling vrijdag (Indiestad): Palma Violets, Echo Lake, Metz, Swim Deep, Mount Kimbie, RDGLDGRN, The Family Rain, Charlie Boyer and The Voyeurs, Guards, Vondelpark, Velociraptor, Egyptian Hip Hop e.a.

London Calling vrijdag (Indiestad): Palma Violets, Echo Lake, Metz, Swim Deep, Mount Kimbie, RDGLDGRN, The Family Rain, Charlie Boyer and The Voyeurs, Guards, Vondelpark, Velociraptor, Egyptian Hip Hop e.a.

vrijdag 24 mei 2013

vrijdag 24 mei 2013

Dit programma maakt deel uit van Indiestad. 

Palma Violets is zonder twijfel de Britse sensatie van 2013. Rough Trade-platenbaas Geoff Travis tekende de Britse schoffies op basis van slechts één single. Heel gedurfd, maar het ziet er steeds meer naar uit dat hij het bij het juiste eind had. De band heeft een goede livereputatie en stond al op de cover van het Britse magazine NME als ‘Best New British Band’. En dat allemaal binnen een jaar tijd. ‘Best of Friends’ is een regelrechte hit, en is te vinden op het debuutalbum ‘180’.


Mount Kimbie  bestaat uit het Londense duo Dominic Maker en Kai Campos. Het unieke geluid van het tweetal is te omschrijven als mid-tempo dubstep, en doet in de verte denken aan Joy Orbison en James Blake. Het langverwachte tweede album komt dit jaar uit op Warp Records. In een interview met FACT verklapte Maker al dat de nieuwe plaat voller klinkt, met meer focus op percussie en laptop-electronica.

RDGLDGRN (spreek uit: Red Gold Green) zijn een Amerikaans indiehiphoptrio dat met een hippe mix van hiphop en rock de wereld gaat veroveren. Dat weten de drie leden Red, Gold en Green bijna zeker en ze hebben ook al een nieuw genre voor hun hits: “indie go-go”. Het trio kwam vooral in het nieuws doordat niemand minder dan Dave Grohl het debuutalbum – dat deze zomer uitkomt - heeft volgedrumd en dat hij misschien met ze op tournee gaat.


Echo Lake. Deze Londense band maakt verslavend dromerige shoegaze. Lome beats, een hypnotiserende laag fuzzy gitaren, aanzwellende orgels en de prachtige engelenstem van zangeres en toetsenist Linda Jarvis.

Metz is een nieuw noisecore trio uit Canada. Het album van Metz is een explosief schijfje met korte, doeltreffende noisenummers, geproduceerd door Graham Walsh van Holy Fuck. Bruut, rauw, extatisch en inventief, met een dikke knipoog naar Pixies, Nation of Ulysses en The Jesus Lizard.

Swim Deep maakt dromerige surfpop en shoegaze, het beste te omschrijven als ‘beach grunge’. Zelf zegt Swim Deep beïnvloed te zijn door Duran Duran en One Direction. Wij noemen liever The Stone Roses, Wavves, Beach Fossils en Best Coast om het zomerse geluid van Swim Deep te beschrijven. 

The Family Rain is een band die bestaat uit William, Timothy en Ollie Walter. Drie broers die al van kinds af aan samen muziek maken in de kelder van hun ouderlijk huis. De band maakt spannende bluesrock en sixtiespsychedelica, ergens tussen The Black Keys, Cold War Kids en Band of Skulls in. The Family Rain straalt op het podium met een ongekende energie en een overtuigend en vol bandgeluid. Misschien wel dé live sensatie van London Calling!

Charlie Boyer and The Voyeurs is een Britse band die de artpunk en britpop samen naar grote hoogte doen stijgen. De twee genres werken bij de band wonderwel samen en de band klinkt hierdoor als Supergrass en Television tegelijk.  Donker maar opgewekt en gruizig maar fris. De band bracht aan het eind van vorig jaar een belachelijk goede single  ‘I Watch You / Be Nice’ uit waardoor de verwachtingen voor het debuut - dat op 20 mei uitkomt op Heavenly Recordings -zeer hooggespannen zijn.

Guards is een zeer verfrissend nieuw project van Richie Fellon – voorheen gitarist van het indiepopduo Cults. Tijdens de laatste tour met Cults begon Fellon samen met drummer Loren Humphrey nieuwe nummers te schrijven waar ze zeer content mee waren. Ze zochten er nog iemand bij voor achter het keyboard, en Guards was een feit. Het debuutalbum van Guards heet ‘In Guards We Trust’ en staat vol met vrolijke stemmende indiepop. Fuzzy gitaarlijnen over een licht psychedelische muur van geluid en zeer aanstekelijke zangmelodieën die meezingen afdwingen.

Op 1 april komt het langverwachte debuutalbum ‘Seabed’ van de band Vondelpark uit. Een plaat vol hypnotiserende indie. “It’s supposed to be the ultimate bedroom listen”; zegt het Londense trio over hun eigen muziek en daar hebben ze wel gelijk in want de muziek klinkt als een lekker warme deken. Gloedvolle synths, bedwelmende beats en vocalen van iemand die net uit een mooie droom ontwaakt.

Velociraptor maakt aanstekelijke, rammelende garagepop. Deze jonge band uit Brisbane, Australië begon als trio maar is inmiddels uitgegroeid tot twaalfkoppige formatie (“So we picked a bunch of people we liked and formed a band.”) De Velociraptor EP verscheen in 2010, en nu is het wachten op de eerste langspeler.

Egyptian Hip Hop maakt geen hiphop en klinkt ook al niet Egyptisch. De ep van het gezelschap uit Manchester, ‘Some Reptiles Grew Wings’ uit 2010, leunde nog op 80’s-synthesizers, maar met de net verschenen debuut-cd ‘Good Don’t Sleep’ is het bandgeluid wat donkerder en zweveriger geworden. De veelal midtempo-songs nemen je mee op een aangename reis door een psychedelische dimensie.

LET OP: Foxygen heeft helaas hun hele Europese tournee moeten afzeggen en komt dus niet naar London Calling. De band licht toe: “We have some unfortunate news. We have to cancel our upcoming EU dates for May and June and upcoming EU festivals. We'd like apologize to all our European fans and supporters. We know this causes frustration and headaches for ticket buyers and promoters alike. We assure you this is ultimately for the creative health of the band.  We will back in EU soon and promise to make this up to all of you. Please understand. Thank you again, all of you. Your time, attention and support mean the world to us. Love, Foxygen."

Paradiso Programme

What's on