What's on
Paradiso

LONDON CALLING: ESBEN AND THE WITCH, FOOLS GOLD e.a.

LONDON CALLING: ESBEN AND THE WITCH, FOOLS GOLD e.a.

Saturday 24 April 2010

Saturday 24 April 2010

Het passepartout voor 2 dagen is uitverkocht. Er zijn nog wel gewone kaarten verkrijgbaar.

Luister hier de London Calling 2010 # 1 Mixtape van DJ Sandeman

Vulkaan Eyjafjallajökull heeft gesproken; vier van de Amerikaanse bands die dit weekeinde naar London Calling 2010 # 1 zouden komen moeten hun optreden afzeggen vanwege de aswolk; the Hundred in the Hands, the Depreciation Guild, the Features en Holly Miranda kunnen helaas niet komen. Gaten in het tijdschema zijn inmiddels opgevuld. Op vrijdag speelt de Belgische belofte Balthazar in de Grote Zaal. Dat deze band goed op London Calling past bewezen ze een aantal weken terug in de Kleine Zaal van Paradiso met een meer dan indrukwekkend optreden. Cosmo Jarvis speelt twee keer; zowel op vrijdag als op zaterdag. De band Tubelord is in toegevoegd aan het programma.

PROGRAMMA ZATERDAG 24 APRIL

Kleine Zaal:
A Sunny Day In Glasgow 18:30 - 18:55
Emanuel And The Fear 19:00 - 19:30
Joe Worricker 20:15 - 20:45
Chapel Club 21:30 - 22:00
Esben and the Witch 22:45 - 23:15
Errors 00:00 - 00:30
And So I Watch You From Afar 01:00 - 01:30
Cosmo Jarvis 02:00 - 02:30

Grote zaal:
General Fiasco 19:30 - 20:15
Everything Everything 20:45 - 21:30
Hudson Mohawke 22:00 - 22:45
We Have Band 23:15 - 00:00
Fool's Gold 00:30 - 01:00

Joe Worricker
Hij is Engelser dan thee met melk en ziet er uit als een indiekid met een abonnement op NME. Never Judge a book by it’s cover, want je zit er volledig naast. Joe heeft een stem die je met een hoofdletter S schrijft en als je niet beter zou weten zou je denken dat hij geboren is op een katoenplantage in het zuiden van de VS. Soul, jazz, blues en musical hebben de twintigjarige bleekneus muzikaal gevormd tot de belofte die hij is. Een geboren artiest die indruk weet te maken vanaf het moment dat hij zijn mond open trekt. Mojo Magazine: "Britain's next great voice". We zijn we ontzettend trots dat hij op London Calling staat! 

http://www.myspace.com/joeworricker

 

Esben and the Witch
De band Esben and The Witch maakt `Nightmare pop´: opwindende indie met een eng, luguber sfeertje. Ook de bandnaam verwijst hiernaar: Esben and The Witch is een Deens griezelsprookje waarin kinderen worden vermoord door een enge heks. Het trio uit Brighton weet met pulserende baslijnen, krakende elektronica, uitwaaierende gitaarlijnen en de ijzingwekkend sensuele stem van frontvrouw Rachel Davis een sound te creëren die je bij de keel grijpt en niet meer snel loslaat. Oh ja, en als je weer een beetje bekomen bent van de schrik kom je erachter dat het stiekem een prachtige mix is van The XX, Kate Bush,  Siouxsie & the Banshees, Bat For Lashes en Bjork.

http://www.myspace.com/esbenandthewitch

A Sunny Day In Glasgow
Hippe vogels die groot fan zijn van The Pains Of Being Pure At Heart en Vivian Girls houden hebben het ook al een tijdje over A Sunny Day In Glasgow. Hun debuut ‘Scribble Mural Comic Journal’ uit 2007 gaf al een een voorzet maar met het tweede album ‘Ashes Grammar’ - dat vorig jaar uitkwam - schiet de Amerikaanse groep recht in de roos. Onweerstaanbare shoegaze die tegelijkertijd tintelfris en stekelig klinkt. Muren van geluid waaruit prachtige popliedjes tevoorschijn worden getoverd.

http://www.myspace.com/sunnydayinglasgow

Fools Gold
Hou je van Vampire Weekend en Talking Heads? Stond ‘All Hour Cymbals’ van Yeasayer ook hoog in je album top-10 van 2007? Is zomerse, dansbare afropop met westerse invloeden je ding? Dan is Fools Gold (Los Angeles, US) ongetwijfeld iets voor jou. Fools Gold (bestaande uit Luke Top, Lewis Pesacov Pesacov en een grote groep los-vast gastmuzikanten) doet de laatste tijd behoorlijk wat stof opwaaien. Zelf zegt de band Afropop met Amerikaanse invloeden te maken, in plaats van Amerikaanse muziek met Afro-invloeden. De nummers, de meesten met Hebreeuwse teksten, zitten complex in elkaar maar zijn toch super aanstekelijk en lijken nergens op. 

http://www.myspace.com/foolsgold

And So I Watch You From Afar
‘We are the bull, you are the China shop’. Zie hier het motto van deze vier heren uit Belfast (IER). Daar is geen woord van gelogen. Knap hoe ze het voor elkaar krijgen om nóg harder, dynamischer en bruter te klinken dan Mogwai en Aerogramme. And So I Watch You From Afar grossiert ook in geluidserupties van orkaankracht en gaat nog een stap verder dan de Schotten. Met het schuim op de bek en uitpuilende ogen geven ze je een muzikale schop in je ballen. Hét hoogtepunt van EuroSonic 2010!

http://www.myspace.com/andsoiwatchyoufromafar

We Have Band
We Have Sound, We Have Band. Simpel. Het Engelse trio We Have Band houdt van eenvoud. Zo is hun belangrijkste invloed rode wijn, en écht niet vanwege dat nummer van UB40. Het drietal leerde elkaar kennen tijdens hun werk bij EMI en in plaats van platen van anderen aan de man te brengen besloten ze zelf instrumenten om te hangen. Goeie zet: het resultaat is fantastische indiepop met een disco-randje, ergens tussen de Tom Tom Club en Hot Chip in. Iedereen lacht, iedereen beweegt. ‘Als Fischerspooner ooit hun hit Emerge zou overtreffen dan zouden ze klinken als We Have Band’ aldus de BBC. 

http://www.myspace.com/wehaveband

Chapel Club
Een beetje White Lies en een beetje Editors, maar dan net iets meer `kunstacademie´; intellectueel en artistiek. Bombastisch intiem zeggen de jongens van Chapel Club zelf. De band uit Londen is van plan heel snel heel groot te worden. En vooralsnog lijkt het ze te lukken. Al na het uitbrengen van pas één single is de band een heuse hype in London en tipt NME de band als een van de nieuwe beloftes van dit jaar. "Chapel Club have big ideas, but it seems they have the songs to back them up. Check `em now, before they make a record and get falsely accused of selling out.": schrijft NME.  

http://www.myspace.com/chapelclub

Hudson Mohawke 
Al op zijn 15e  was Hudson Mohawke (of Hudson Mo of HudMo) de jongste finalist van de prestigieuze DMC DJ-wedstrijd. Nu is de Schot nog maar 22 jaar en heeft hij al een album, getiteld `Butter´, uit op Warp Records. Hudson Mohawke is niet te vangen in een muzikaal kader. Op een bijzonder knappe manier mixt hij alle denkbare genres aan- en door elkaar. `Alsof Crystal Castles met de hele crew van George Clinton´s Mothership een discofeest heeft in een Atari computer´. Hoog gepitchte r&b-vocalen, 8-bit videogamebliepjes, gitaarriffs, hiphopritmes en het betere knip-en-plakwerk: gekke hiphopbeats met een vet samplesausje van electro, r&b en pop. Waar ze in Los Angeles Flying Lotus hebben, daar hebben ze in Schotland Hudson Mohawke.  

http://www.myspace.com/hudsonmo

Cosmo Jarvis 
Cosmo Jarvis is  een veelzijdig artiest. Hij is singer-songwriter, filmmaker, poëet, skateboarder, groot fan van Jessica Alba en hij vecht voor gelijke rechten van homoseksuele piraten. Een bijzondere jongen met bijzondere talenten. Zijn muziek is als een goed huwelijk tussen hiphop, pop en folk; supercatchy, humoristisch en intelligent.  Cosmo Jarvis klinkt alsof Jamie-T, Alex Turner en Mike Skinner één en dezelfde persoon zijn. 

http://www.myspace.com/cosmojarvis

Everything Everything 

Complex doch catchy. Om te luisteren en om op te dansen. De band Everything Everthing doet zijn naam eer aan: Alles, Alles. Verschillende invloeden uit alle mogelijke hoeken van The Beatles tot Steve Reich, van R. Kelly tot Radiohead, van The Futureheads tot Kate Bush, van The Smiths tot Destiny´s Child. Manchester fungeert als thuisbasis: vanuit hier wordt de wereld veroverd. De BBC tipte de band als een van de beloftes van 2010 en ze zijn getekend door XL Recordings. "Rich, intelligent and multi-dimensional pop songs to feed the brain and make your feet move." 

www.myspace.com/everythingeverythinguk

 

Paradiso Programme

What's on