What's on
GKA

Livestream Gouden Kabouter Awards

Livestream Gouden Kabouter Awards

Monday 26 October 2020

Monday 26 October 2020

Doors: 20:00, Main programme: 20:00

25 jaar lang heeft DJ Fanclub de totally unofficiele Oscars voor de partyscene in Paradiso georganiseerd. Tijdens de Gouden Kabouter Awards worden DJs, clubs, feestorganisaties en festivals in de spotlight gezet en de hele creme de la creme van de danswereld strijdt om een van de exclusieve gouden rakkers mee naar huis te mogen nemen.

Helaas gooide Corona roet in het eten en kon de allerlaatste editie helaas niet in levende lijve plaatsvinden in Paradiso. Maar niet getreurd: de felbegeerde Kabouters worden dit jaar digitaal uitgereikt op 26 oktober vanaf 20:00 uur via een livestream die te volgen is via Facebook, YouTube en Twitch.

Line-up

Main Hall

  Gouden Kabouter Awards

  Gouden Kabouter Awards

  Livestream

  Accept the preferences cookies to view the video.

  Het boek: DJ Fanclub - Gouden Kabouter 25

  DJ Fanclub? Nooit van gehoord, zul je denken. Toch bestaat deze ‘club’ al zo’n 25 jaar. Het begon als een parodie op tijdschriften als Privé en Story, maar dan op de dancescene gericht. Kregen de DJ’s eindelijk hun portie roddel en achterklap, wat ze verdiende. Daarnaast is het natuurlijk een persiflage, met alle onzin die daar bij hoort. Vele misverstanden tot gevolg hebbende…

  Aanvankelijk kwam DJ Fanclub uit in gekopieerd A5 formaat, als een echt underground fanzine.

  Later werd het onderdeel van diverse tijdschriften. Allereerst in Slam magazine, daarna Bassic Groove, ID&T magazine, Release en APE Magazine. Ondertussen organiseert DJ Fanclub elk jaar de Gouden Kabouter Awards.

  VIJFENTWINTIG JAAR GELEDEN ging DJ Fanclub voor de grap een soort Oscar uitreiking organiseren, maar in plaats van filmsterren en films gingen de prijzen naar DJ’s, party’s en clubs. De Gouden Kabouter Awards waren geboren.

  In den beginne werden de prijzen vergeven door een vakjury (DJ Fanclub  zelf!), maar al snel werd gekozen door het publiek. Een heuse publieksprijs dus. Langzaam maar zeker ging de grap er af, en werd het een bloedserieuze (met een VETTE knipoog…) uitreiking waar menig traantje om gelaten werd, wanneer iemand niet in de prijzen viel. Of omdat iemand juist wel een GKA won. Wie herinnert zich Miss Monica nog? Juist! – Tranen van geluk!

  GKA awards
  Paradiso Programme

  What's on