What's on
Paradiso

Liefde in de Stad presenteert 'Een Houten Schoot' (van Joke van Leeuwen en Bob Takes)

Liefde in de Stad presenteert 'Een Houten Schoot' (van Joke van Leeuwen en Bob Takes)

Sunday 15 May 2011

Sunday 15 May 2011

In mei en juni vindt een nieuwe editie van het kunstproject Liefde in de Stad plaats. Liefde in de Stad nodigt ieder jaar kunstenaars uit om liefdesbevorderende kunstwerken te realiseren in de openbare ruimte van Amsterdam. Van 15 mei tm 15 juni is ‘Een Houten Schoot’ van Joke van Leeuwen en Bob Takes te zien op het Spui.

‘De stad te zijn, de stad die zich in ons heeft uitgespreid.’ Wie op een van de zitbanken op het Spui plaatsneemt, bevindt zich plotseling in een ander geluidsdecor - in het verleden, in de lucht, in verre oorden - terwijl de mensen van Amsterdam dichtbij blijven, en krijgt zo met een paar minuten welgemikte liefdevolle aandacht een ander perspectief op de omgeving, waarna de vertrouwde geluiden weer als nieuw lijken.

Met dank aan: Athenaeum.

Klik hier voor de locatie in Google Maps.

Andere projecten van Liefde in de Stad 2011

Edwin Spier - ‘Non je ne regrette rien’ / Van 8 mei tm 30 juni, Javakade (uitkijkend over het IJ)

Kunstenaar Edwin Spier presenteert een glad gelakt stadsbankje met een knik in het midden. Wie plaatsneemt op het bankje, glijdt onherroepelijk naar het midden.

Cecilia Valentine - ‘Urban Glow’ / Van 12 tm 15 mei in de Duifjessteeg

In een donkere Duifjessteeg toont Cecilia Valentine een neergedaalde sterrenhemel door middel van met glow-in-the-dark overgeverfde weggegooide stukjes kauwgom.

Leonard van Munster - ‘Aphrodite of Amsterdam’ / Vanaf 26 juni

Leonard van Munster maakt voor Liefde in de Stad een 9 meter hoge vuurwerksculptuur dat op het GAK-gebouw langs de A10 wordt geplaatst. Het wordt een liefdesverklaring in licht, dat groots en intiem tegelijk is.


Houd voor meer informatie over data, locaties en andere ontwikkelingen rondom Liefde in de Stad de website in de gaten.Paradiso Programme

What's on