What's on
Paradiso

Liefde in de Stad presenteert 'Aphrodite of Amsterdam' (van Leonard van Munster)

Liefde in de Stad presenteert 'Aphrodite of Amsterdam' (van Leonard van Munster)

zondag 26 juni 2011

zondag 26 juni 2011

Een nieuwe datum wordt z.s.m. bekend gemaakt.

In mei en juni vindt een nieuwe editie van het kunstproject Liefde in de Stad plaats. Liefde in de Stad nodigt ieder jaar kunstenaars uit om liefdesbevorderende kunstwerken te realiseren in de openbare ruimte van Amsterdam. Vanaf 26 juni is ‘Aphrodite of Amsterdam’ van Leonard van Munster te bewonderen op het GAK-gebouw langs de A10.

Leonard van Munster maakt voor Liefde in de Stad een 9 meter hoog kunstwerk dat op het GAK-gebouw langs de A10 wordt geplaatst . Het wordt een liefdesverklaring in licht, dat groots en intiem tegelijk is. Een persoonlijke boodschap in een lichtinstallatie die doet denken aan grootstedelijke neon reclames. 

Met medewerking van: Tiparo, gespecialiseerd in ledverlichting en hybride energie, Stadgenoot, ABT en stadsdeel West. Met dank aan: Arup, een onafhankelijke firma van ontwerpers, planners, ingenieurs, consultants en technisch specialisten en Nedal Aluminium B.V. (sinds 1938).

Klik hier voor de locatie in Google Maps.

Andere projecten van Liefde in de Stad 2011


Edwin Spier - ‘Non je ne regrette rien’ / Van 8 mei tm 30 juni, Javakade (uitkijkend over het IJ)

Kunstenaar Edwin Spier presenteert een glad gelakt stadsbankje met een knik in het midden. Wie plaatsneemt op het bankje, glijdt onherroepelijk naar het midden.

Cecilia Valentine - ‘Urban Glow’ / Van 12 tm 15 mei in de Duifjessteeg


In een donkere Duifjessteeg toont Cecilia Valentine een neergedaalde sterrenhemel door middel van met glow-in-the-dark overgeverfde weggegooide stukjes kauwgom.

Joke van Leeuwen en Bob Takes - ‘Een Houten Schoot’ / Van 15 mei tm 15 juni, zitbankje Spui (tegenover Athenaeum)

Schrijfster Joke van Leeuwen en ontwerper Bob Takes ontwikkelden een ‘soundsquare’ op het Amsterdamse Spui. Voorbijgangers worden uitgenodigd plaats te nemen op een zitbankje, een moment stil te zijn en goed te luisteren.


Houd voor meer informatie over data, locaties en andere ontwikkelingen rondom Liefde in de Stad de website in de gaten.
Paradiso Programme

What's on