What's on
Lenny

Lenny Kuhr

Lenny Kuhr

Thursday 17 February 2022

Thursday 17 February 2022

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Main programme: 20:30

Belangrijk: je moet het volgende meenemen om binnen te komen:

1. Je ticket voor dit programma.
2. Je persoonlijke coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app of op papier.
3. Een geldig identiteitsbewijs.

Zonder deze drie items kunnen we geen toegang verlenen. Zet voor je vertrek naar Paradiso de QR-code in je CoronaCheck-app om vertraging aan de deur te voorkomen. Je coronatoegangsbewijs kan een vaccinatie- of herstelbewijs zijn, of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud geboekt via testenvoortoegang.org. Check deze pagina voor meer informatie. 

  • Program is seated only

Dit is het uitgestelde concert van woensdag 26 januari 2022. De nieuwe aanvangstijd is 20:30 uur en de zaal gaat om 19:00 uur open. Tickets gekocht voor die datum zijn geldig voor deze datum.

De Grande Dame van het Nederlandse Chanson speelt eenmalig in vol ornaat met band, blazers en strijkers stukken van haar nieuwe, rijk georkestreerde, comeback album Lenny Kuhr.

De vergelijking met Johnny Cash dringt zich op. Die keerde in de herfst van zijn carrière glorieus terug met uitgebeende muziek. De nieuwe titelloze plaat van Lenny Kuhr daarentegen is een rijk gearrangeerd popalbum. “Ik voelde me gedragen door de muziek,” zegt ze over haar 33ste album. Lenny Kuhr is een vitale plaat: Elf gevarieerde liedjes, gezongen met de zuivere stem van La Kuhr, met gevoel gearrangeerd door Reyer Zwart (bekend van Danny Vera, Claudia de Breij, Alex Roeka en meer) en in drie weken opgenomen met producer Frans Hagenaars.

Met het jubilerende songfestival in mei in Rotterdam liet ze in mei menigeen versteld staan met haar stem en zeggingskracht. Zij is zo’n artiest die grote woorden met een groot gebaar kan zingen zonder dat het potsierlijk wordt. Of zoals iemand twitterde: “Jezus, die kan zingen!”

En dat doet ze nu een heel album lang. Met muziek van Spinvis, Stef Bos en Poelifinario-winnaar Elke Vierveijzer die speciaal voor haar een lied schreven. Ook zijn er teksten van echtgenoot Rob Frank, haar ex Herman Pieter de Boer én twee liedjes van haar dochter Daphna Bialystock. “Dat vind ik zó gelukmakend. Net als het maken van deze plaat waarop alles samen lijkt te komen. De essentie van wie ik ben zit in alle liedjes.”

Haar nieuwe single Nog Steeds Een Troubadour is geschreven door Stef Bos. “Dat zou ik zelf nóóít geschreven hebben. Al voel ik de tekst in mijn hart en krijgt het live ook al heel veel respons.”

'Ik ben nog steeds een troubadour / Ik zoek nog altijd naar een lied
Zoek nog altijd naar de woorden / Voor wat ik voel en wat ik zie’

Zo komt op de drempel van het nieuwe jaar één van de iconen van het Nederlandse lied met zo’n overrompelende plaat dat Lenny Kuhr zomaar weer terug in de spotlights kan belanden. Ook tot haar eigen vrolijke verbazing. “Ik kan ook poppy zingen, blijkbaar.”

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Lenny Kuhr
Hqdefault 220121 121504

Lenny Kuhr

De Troubadour

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on