Paradiso

Kwartfinale Singer-songwriter Grote Prijs van Nederland

Kwartfinale Singer-songwriter Grote Prijs van Nederland

Sunday 9 October 2016

Sunday 9 October 2016

Locatie: Paradiso Noord (IJzaal). Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

De Grote Prijs van Nederland, ’s lands grootste muziekcompetitie, is in volle gang! Dit jaar strijden de nieuwste talenten op het gebied van Hiphop en Singer-Songwriter om de befaamde titel en beker.

Tijdens deze kwartfinale laten JARA, Joia, Merlijn Nash, Sam & Julia, Squirrel en Tolls zien waarom zij die titel verdienen.

JARA schrijft avontuurlijke liedjes met een kwetsbare kern, geïnspireerd door folk en pop uit de jaren 60 en 70. Op het podium komt ze tot zichzelf, raakt ze met haar naakte, zuivere stem en eigenzinnige akkoorden. Ze schrijft en zingt al een aantal jaar, reizend door binnen en buitenland. Na een eerste EP en twee singles heeft ze nu met een bijzondere, nieuwe band een debuutplaat opgenomen, die begin 2017 zal uitkomen.

Een ontwapenend grapje is snel gemaakt op het podium, maar zodra ze een nummer inzet met een stem die doet denken aan Fiona Apple is Joia bloedserieus. "De liefde is groter dan hoe we die in deze tijd leven." Een zangeres met een boodschap. Na een succesvolle crowdfunding campagne op voordekunst is Joia momenteel bezig met het opnemen van haar debuut-album Living it Now. Joia studeerde af met een 9 aan Codarts, releasde haar videoclip in de Doelen en stond in de finale van Music Matters.

De liedjes van Merlijn Nash gaan van kwetsbaar en klein naar gelaagd en intens. Zijn teksten zijn herinneringen die in dromen veranderen, verhalen die je steeds weer verteld maar je ook steeds weer blijft verassen.

Sam & Julia ontmoette elkaar op een jamsessie; er bleek een muzikale klik te zijn. Al snel begonnen er songs te komen, en daarmee veel optredens in en rondom Amsterdam. Met piano, gitaar, veel tweestemmige zang en verhalende teksten zingen we over van alles: verloren liefde, een weduwe, God, de gevangenis en meer. Op de planning van het aankomende jaar staat onder andere het uitbrengen van een EP, met wellicht een bijpassende tour.

Squirrel is Joram Tornij, zanger van Most Unpleasant Men. Sinds vorig jaar is hij bezig om zijn eigen liedjes op te nemen, alleen of samen met bevriende muzikanten. Squirrel speelt break-up songs met folky gitaartjes, drumcomputers en her en der wat vrouwenstemmen. Zijn muziek is beïnvloed door onder andere J.J. Cale, Leonard Cohen en José Gonzalez. Squirrel is geselecteerd voor de Popronde 2016.

Tolls (Daan van Beijeren) brengt zijn publiek tot zwijgen en dat is niet vreemd. Geboren op een woonboot in Amsterdam heeft singer-songwriter Daan van Beijeren (alias Tolls) de golving van het water meegekregen. Tolls beiert en luidt met zijn deinende golven als luistermuziek met folk, indie en pop invloeden.


Paradiso Programme

What's on