What's on
Beair Portrait KRS One 1251

KRS-One + Abstract Theory

KRS-One + Abstract Theory

Wednesday 5 June 2019

Wednesday 5 June 2019

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:30, Support: 19:30, Main programme: 21:00

Halverwege de jaren '80 begon hiphop aan een opmars waar KRS-One als frontman van de groep Boogie Down Productions een belangrijk onderdeel van werd. Nadat de DJ van de groep, Scott La Rock, dood werd geschoten ging KRS-One onder zijn eigen naam verder en drukte hij met zijn solo album Return of the Boom Bap uit 1993 opnieuw een stempel op hiphop, vooral dankzij de single 'Sound of da Police'. 

Zijn alias is Teacha: al vroeg las KRS-One, geboren als Lawrence "Kris" Parker, heel veel en dat was dan ook een veelvoorkomend thema in zijn teksten en zijn andere bezigheden. Verder is hij politiek actief en richtte na de dood van La Rock de 'Stop the Violence Movement' op, maar ook schreef hij verschillende boeken over hiphop en geeft hij les over de hiphopcultuur. Nog steeds tourt de inmiddels 52-jarige rapper geregeld en zo staat hij op 5 juni in het kader van zijn 'The Freestyle Tour' in Paradiso Noord.

KRS-One is verplaatst van maandag 5 november naar woensdag 5 juni 2019. Aanvangstijd en locatie blijven ongewijzigd. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor 5 juni of kunnen worden geretourneerd bij Ticketmaster tot 4  juni 2019. Zie voor meer informatie: http://paradi.so/Ticketinfo. 

View event on Facebook

Line-up

Club

  • KRS-One
  • Abstract Theory
Hqdefault 181012 114530

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on