What's on
Kamaalweb

Kamaal Williams

Kamaal Williams

zondag 28 januari 2024

zondag 28 januari 2024

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Om zich zo vrij mogelijk in zijn muzikale universum te kunnen bewegen, duikt de toetsenist op onder vele namen. Als DJ onder zijn echte naam Henry Wu of als onderdeel van het jazz-funkduo Yussef Kamaal, een Londens jazz gezelschap waarin ook de naam van saxofonist Shabaka Hutchings (Comet Is Coming, Shabaka & The Ancestors) opduikt. Yussef Kamaal zorgde in 2016 voor het veel bejubelde album ‘Black Focus’. Onder zijn huidige naam, Kamaal Williams, mixt de Zuid-Londenaar jazz, funk, broken beat en house tot een geheel wat het geluid van zijn geboorteplaats reflecteert. Braziliaanse ritmes, gierende blazers en keiharde funk, die je de volgende ochtend nog in je tenen na voelt pulseren. 

Na 'The Return' en 'Wu Hen', bracht Kamaal Williams in september 2023 zijn derde studioalbum 'Stings' uit, waarop onder andere Miguel Atwood-Ferguson, Theo Croker, Sharay Reed en Stephanie Yu te horen waren. Op 'Stings' experimenteert Williams met nieuwe pianoklanken, maar weet hij de essentie van zijn ritme gedreven 'Wu-Funk' te behouden. Met zijn veelzijdige sound en unieke, voornamelijk geïmproviseerde liveshows trad hij dit jaar zelfs op in het beruchte Berghain, en keert hij op zondag 28 januari na een zes jarige afwezigheid terug naar Paradiso.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Kamaal Williams
Kamaal Williams

Kamaal Williams

Live at The Grand Factory

Yussef Kamaal

Yussef Kamaal

Brownswood Basement Session

Super-Sonic Jazz

Dit concert is onderdeel van Super-Sonic Jazz, een talentontwikkelingsplatform opgericht door Paradiso om een podium te bieden aan de nieuwe golf van hedendaagse jazzmuzikanten. Gedurende het hele jaar worden er concerten en clubnachten georganiseerd. In november vindt jaarlijks het Super-Sonic Jazz Festival plaats, waarbij meerdere locaties in Amsterdam in het teken van jazz staan.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on