What's on
JPEGMAFIA web2

JPEGMAFIA

JPEGMAFIA

Saturday 19 March 2022

Saturday 19 March 2022

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Main programme: 20:30

This program has been moved to Thursday September 8, 2022. Tickets purchased remain valid for the new date. Ticket buyers will receive an email with more information.

JPEGMAFIA is een activistische, excentrieke rapper uit de VS. Hij groeide op in New York, als kind van Jamaicaanse ouders. Als tiener verhuisde hij naar Alabama, alwaar hij in het alledaagse leven te maken kreeg met een agressieve vorm van racisme die hij nog niet eerder had ervaren. Hij vond zijn heil in de militante nummers van Ice Cube - een raplegende die hij altijd al bewonderde. Het inspireerde hem om zelf muziek te gaan maken en in 2015 bracht hij zijn eerste nummers uit. Volgens hemzelf was dat een directe reactie op wat hij zag gebeuren in de straten van Baltimore tussen burgers en politie. Nummers als 'Mask on the Masters' en 'Cops are the Target' bevatten groezelige vocalen en experimentele beats die zijn woede uitdragen. 

Zijn doorbraakalbum 'Veteran', dat in 2018 jaar werd uitgebracht, neemt de luisteraar mee op een reis door het persoonlijke leven van JPEGMAFIA. Het veelgeprezen vervolg daarop 'All My Heroes Are Cornballs' , speelt zich af in het nu staat bol van politieke commentaren. Ook de muziekindustrie moet het ontgelden op zijn nieuwe plaat, want JPEGMAFIA realiseert zich pas sinds kort dat een hoop personen waar hij voorheen fan van was, in werkelijkheid teleurstellend en oneerlijk zijn. 

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • JPEGMAFIA
JPEGMAFIA

JPEGMAFIA

1539 N. Calvert

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on