What's on
Jacco web

Jacco Gardner's Somnium

Jacco Gardner's Somnium

Friday 23 November 2018

Friday 23 November 2018

Doors: 21:30, Main programme: 22:00

- A voyage into the deepest corners of your mind -

Tijdens deze avond presenteert Jacco Gardner in samenwerking met Paradiso zijn derde album 'Somnium' in het Planetarium van ARTIS. Samen met kunstenaar Thijs Biersteker, die zijn virtual reality kunstinstallatie 'Volverium' synchroon aan de muziek laat bewegen zorgt het duo voor een unieke totaalervaring.

Jacco Gardner
De in Hoorn geboren en getogen Jacco Gardner is een van de meest veelzijdige en productieve muzikanten van Nederland en ver daarbuiten. Met 'Somnium' is hij klaar om bezoekers een hypnotiserende ervaring te geven, waarbij dromen en realiteit elkaar ontmoeten. Smaakmakers en fans zullen nóg dieper in de sprookjeswereld van Jacco Gardner getrokken worden. 

Eerder bracht Gardner al de psychedelische albums 'Hypnophobia' en 'Cabinet of Curiosities' uit. Daarna vormde hij samen met Nicola Mauskovic het duo Bruxas, waarmee tropische beats worden uitgebracht op Dekmantel Records. Ook was Jacco verantwoordelijk voor de reünie van de Zambiaanse rockband W.I.T.C.H. (We Intent To Cause Havoc), waarmee hij door Europa toerde.  

Volverium door Thijs Biersteker
Volverium (ook wel 'onze realiteit') is de kinetische virtual reality installatie van de new media kunstenaar Thijs Biersteker. De installatie opent een wereld vol nieuwe perspectieven (in een wereld die minder perspectief krijgt) en zet de bezoeker daar middenin, gebruikmakend van live stream virtual reality. De kinetische bewegingen en kleurveranderingen lopen synchroon aan de ritmes tijdens de voorstelling van Jacco Gardner. Het zorgt voor een 360 graden ervaring met visuals, kleuren en unieke perspectieven; ogen en oren schieten tekort. Geheel in traditie van de Nederlands innovatie, die teruggaat tot wetenschappers als Cornelis Drebbel en Christiaan Huygens - de camera obscura, optica, de telescoop en de microscoop, creëert Jacco Gardner met zijn voorstelling Somnium een baanbrekende droomwereld. “A voyage into the deepest corners of your mind.”

Om 20.00 uur vindt de eerste show van de avond plaats. Meer informatie en tickets.

View event on Facebook

Line-up

Other location

  • Jacco Gardner
  • Thijs Biersteker
Op vrijdag 23 november presenteert Jacco Gardner in samenwerking met Thijs Biersteker zijn nieuwe album 'Somnium' in ARTIS Planetarium. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Volva

Accept the preferences cookies to view the video.
Paradiso Programme

What's on