What's on
Paradiso

Indievloot: Oor, Concerto en Paradiso presenteren: Wye Oak, Herman Dune, Cave Singers, Blues Brother Castro, No Joy, Waters (nieuwe act zanger Port o'Brien), Will and the People

Indievloot: Oor, Concerto en Paradiso presenteren: Wye Oak, Herman Dune, Cave Singers, Blues Brother Castro, No Joy, Waters (nieuwe act zanger Port o'Brien), Will and the People

dinsdag 7 juni 2011

dinsdag 7 juni 2011

Let op! Het optreden van Cave Singers (aanvang 21.00 uur) tijdens Indievloot is het verplaatste concert van 18 mei j.l. De oude kaarten voor Cave Singers zijn geldig voor de hele Indievloot-avond. De aanvang van Wye Oak is gewijzigd van 21.00 naar 22.00 uur. De losse kaarten voor Wye Oak zijn geldig voor de hele indievloot avond.

Line-up Indievloot:

19 uur No Joy

20 uur Blues Brother Castro

21 uur Cave Singers

21.30 uur Waters

22 uur Wye Oak

23 uur Herman Dune

23 uur Will and the People (kelder)


De Amerikaanse indierockband Wye Oak is met zijn tweeën, maar drummer Andy Stack speelt het klaar om ook nog een keyboard te bedienen, en Jenn Wasner is naast een uitstekende gitariste en songschrijfster ook zangeres en frontvrouw. ‘Civilian’ (2011), is het beste album van de band tot nu toe. Wasner zingt over alleen zijn en eenzaam zijn, twee heel verschillende dingen, in “heel persoonlijke nummers, die het resultaat zijn van een jaar van enorme persoonlijke verandering en groei”.

Ook de Franse antifolkgroep Herman Dune bestaat uit slechts twee personen: zanger/gitarist David-Ivar Herman Düne en drummer Néman. Met een flinke push van wijlen John Peel heeft de band (tot vijf jaar geleden inclusief Hermans broer André in de line-up) in het afgelopen decennium een stuk of acht knappe, intieme en innemende albums op bijna evenzoveel platenlabels uitgebracht. Ruimt twee jaar na de vorige verschijnt een paar dagen vóór de Indievlootdag een nieuwe plaat: ‘Strange Moosic’.

Frontman Pete Quirk van The Cave Singers weet elke ruimte te vullen met zijn bezeten stemgeluid, en een voormalig kerkgebouw helemaal. En als de band uit Seattle een tandje terug schakelen, klinken ze juist nog indrukwekkender. Met het afgelopen winter verschenen ‘No Witch’, het derde album van de groep, verlenen The Cave Singers een duister randje aan de indiefolk waar hun stad zo befaamd om is.

Blues Brother Castro is al jaren een boegbeeld van de Amsterdamse indierock. Met het onlangs bij Excelsior verschenen derde album ‘Out on the Beach’ laat het viertal voor het eerst in vijf jaar weer met nieuw plaatwerk van zich horen. Zanger/gitarist Leon Caren is als belangrijke kracht achter het alomtegenwoordige Subbacultacha-platform een onmisbare persoonlijkheid in de scene.

De Canadese noisepopband No Joy debuteerde eind vorig jaar met het dromerige ‘Ghost Blonde’ op het Mexican Summer-label, bekend van Best Coast. Doe niet al te hard je best om de songteksten van zangeressen Jasmine White-Glutz en Laura Lloyd te ontwaren, want die lossen op in de gruizige gitaren en glorieuze melodieën van het viertal uit Montreal.

Paradiso Programme

What's on