What's on
Paradiso

I LIKE TO WATCH TOO - Julidans

I LIKE TO WATCH TOO - Julidans

Saturday 3 July 2010

Saturday 3 July 2010

A Nocturnal Dance Performance Adventure

Dansers die rakelings langs je scheren. Compacte performances in alle zalen, op alle plekken tot in de krochten van het gebouw. Bewegingen die zo aanstekelijk zijn, dat je vanzelf mee gaat doen. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli is in Paradiso de state of the art op het gebied van (inter-)nationale dansperformances te zien tijdens I Like To Watch Too (ILTWT).

De internationale danswereld is in Amsterdam bijeen voor Julidans, en ILTWT is de eigenzinnige, onorthodoxe bijdrage aan het festival. ILTWT heeft dit jaar als thema Outside & Inside: dans dicht op de huid, dicht op het nu. Met hun dans leveren performers commentaar, nemen een maatschappelijk standpunt in of reageren ze op eigengereide wijze op dit thema. Dit jaar legt ILTWT nog meer de focus op dans die de grenzen van de discipline opzoekt en cross-overs maakt met livemuziek en beeldende kunst. Geen lineaire programmering in zalen met lange rijen stoelen, maar intieme en innovatieve dansperformances en installaties. Ook zijn er dansfilms, live muziek en zogenaamde pop-ups, plotselinge ‘oprispingen’ van dans op onverwachte plekken. Als bezoeker wordt je meegezogen in de wereld van de dans en muziek.

Met Yann Marussich (CH), Marie Goeminne (BE), Amos-Ben Tal / Noblesse (IL/NL),Erikk McKenzie (NO), Nicole Beutler met Sanja Mitrovic & Gary Shepherd (D/NL), The Line (NO), Sofia Fitas (PT), Sacha Engel (IL/D), Marije Nie (NL) & Rafael Zielinski (PL/NL) e.v.a.

In de nacht gaat ILTWT geleidelijk over in Zonde! - I Like To Dance Too.

I Like To Watch Too is een productie van Paradiso in samenwerking met Julidans en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Extra informatie en laatste updates: www.iliketowatchtoo.nl, www.julidans.nl, www.cinedans.nl.


Paradiso Programme

What's on