What's on
Paradiso

Hollerado

Hollerado

Thursday 11 September 2014

Thursday 11 September 2014

Hollerado uit Canada maakt optimistische indierock; pakkende punky gitaarlijnen, goed in het gehoor liggende refreinen en een flinke dosis energie, overtuiging en zin. De band deelde het podium al met Weezer, Jack White, The Dead Weather en Andrew W.K. en timmert dan ook hard aan de weg in binnen- en buitenland.

Bovendien heeft Hollerado een bijzondere connectie met ons land. Frontman en gitarist Menno Versteeg neemt ons in het nummer 'So It Goes' mee in een indrukwekkend stukje familiegeschiedenis, dat zich in Nederland afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het liedje vertelt hij het bijzondere verhaal over hoe het leven van zijn Rotterdamse opa als verzetsstrijder door een Duitse nazi officier werd gespaard. Na de oorlog getuigde Menno's grootvader voor deze soldaat tijdens de Nürnberg Rechtzaak en vertelde over hoe de ex-officier mededogen heeft getoond en zijn leven redde. Dankzij deze getuigenis werd ook het leven van de Duitser gered. Deze opmerkelijke gebeurtenis staat symbool voor vergeving van en wederzijds respect tussen twee 'vijanden' die elkaar het (over)leven gunden.

Hollerado heeft naar aanleiding van dit gebeuren een aangrijpende videoclip opgenomen. Deels in Rotterdam, deels in München. In deze video staat de emotionele ontmoeting tussen Menno en de Duitse kleinzoon centraal.
Paradiso Programme

What's on