What's on
Paradiso

HILFIGER DENIM LIVE -

HILFIGER DENIM LIVE -

zaterdag 11 april 2009

zaterdag 11 april 2009

THE VIRGINS, THE FILMS, DJ MR. WIX, APES AND ANDROIDS, MIX HELL, LE CORPS MINCE DE FRANCOISE, LARRY TEE, HOUSSE DE RACKET, BEESMUNT SOUNDSYSTEM, THE WALK & ROGERSEVENTYTWO

Let op! Het optreden van The Virgins is verplaatst van 20.00 uur naar 23.00 uur. Tevens is de prijs gewijzigd van 8,- naar 12,50. Reeds gekochte kaarten van 8,- blijven gewoon geldig.

Grote Zaal, 22.00 uur: The Films. 23.00 uur: The Virgins.

De Amerikaanse band The Virgins ging al op tournee met Jet, Sonic Youth, Patti Smith en The Pigeon Detectives. De single `Rich Girls´ van hun debuutalbum kwam terecht in de lijst 100 Best Songs of 2008 van het blad Rolling Stone Magazine. Scherpe gitaarpop tussen The Strokes en MGMT in. Als leden van The Strokes, The Kooks en The View in een Amerikaans highschool-bandje, zo klinken The Films. Het debuutalbum `Don´t Dance Rattlesnake´ van de band uit North Carolina uit 2007 staat vol pakkende indierocksongs die sterk beïnvloed zijn door de Britse gitaarbands van de laatste jaren. Apes and Androids is een elektropopbandje uit New York, gevormd in 2007 en berucht geworden met hun extravagante live-shows waar dansers gekleed gaan als zombies en het geluid de spuigaten uitloopt. Een bizarre kruising tussen glamrock en elektropop. Lawrence Thom is beter bekend als dj/producer Larry Tee, nog bekender van zijn hit met Ru Paul `Supermodel (You Better Work)´ uit 1992 en onsterfelijk geworden met zijn introductie van de term `electroclash´ in het begin van deze eeuw. Le Corps Mince de Francoise bestaat uit drie pittige dames die de koude Finse hoogvenen en ook de rest van Europa verwarmen met hun puntige CSS-achtige elektropop. Ook LCMDF komt voor in Guardians lijstje `New band of the day´. Eind februari kwam hun debuutsingle `Bitch of the Bitches´ uit. Housse de Racket is een charmant rammelpopbandje, een beetje in de stijl van The Strokes, dat Franstalig zingt. Naast The Strokes en hier en daar wat Libertines, zijn er flinke vleugen elektro te horen die zelfs terugwijzen naar Hall&Oates achtige tijden. Het Franse duo is met hun clash van stijlen megahip en bracht eind 2008 het debuutalbum `Forty Love´ uit. De ene helft van Mixhell, Iggor Cavalera is misschien beter bekend als de drummer van de Braziliaanse heavy-metal band Sepultura. Maar achter de draaitafels, samen met zijn vrouw Laima Leyton, mixt hij zijn hardrock achtergrond met dancefloor grooves in onweerstaanbare Hard Beat Beats. De Braziliaanse Justice? 

Paradiso Programme

What's on