Paradiso

Het verhaal van Nederland / Het verhaal van het landschap

Het verhaal van Nederland / Het verhaal van het landschap

Saturday 20 October 2012

Saturday 20 October 2012

Drie symposia – 20 oktober, 24 november en 15 december - over de architectuur van landschap, gebouw en stad in een literaire context. 

In ‘Het Verhaal van Nederland’ worden in lezingen, presentaties, gesprekken en op film op drie schalen – landschap, gebouw, stad - verbanden gelegd tussen architectuur en de kunsten, met het accent op literatuur. Schrijvers, architecten, landschapsarchitecten, kunstenaars en cineasten geven lezingen en gaan met elkaar in gesprek. Bouwkundestudenten van de TU Delft leveren een inhoudelijke bijdrage aan elk van de drie symposia.


Met: landschapsarchitect Lodewijk Baljon, cineast/schrijver Peter Delpeut, docent Bouwkunde Klaske Havik, architect Judith Korpershoek, journalist/schrijver Tracy Metz, architect Lieke Sauren, landschapsarchitect Jan Maas, schrijvers Dirk van Weelden en Frank Westerman, kunsthistoricus Maartje vd Heuvel, Wild Wife Adventures (Tosca Niterink en Anita Janssen) & Writing places (platform van (oud) studenten TU Delft). Dagvoorzitter is Wijnand Galema.


Het Verhaal van Nederland is een productie van Verstegen & Stigter en wordt  gerealiseerd met steun van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, TU Delft en de Van den Berch van Heemstede Stichting.

Informatie en kaartverkoop: Verstegen & Stigter, 020 623 54 51 of via www.verstigt.nl.Paradiso Programme

What's on