Paradiso

Halve Finale Amsterdamse Popprijs

Halve Finale Amsterdamse Popprijs

Monday 29 October 2012

Monday 29 October 2012

Line-up: Saman, Draw the Parade, Ma*rten, Our Minor Fall, Capgras en WE ARE FM. 

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De competitie wordt georganiseerd om bands een kans te geven zich in de kijker te spelen van publiek, pers en muziekindustrie. Uit ruim 80 inschrijvingen zijn 30 bands geselecteerd voor één van de vijf voorrondes. De vijf winnaars van de voorrondes en zeven wildcardacts gaan door naar de halve finale in Paradiso. In de finale op 17 november in de Melkweg strijden uiteindelijk zes bands om de winst. Meer informatie op www.amsterdamsepopprijs.nl.

WE ARE FM
Bij WE ARE FM genieten rockers van dance en danceliefhebbers krijgen rock in het gezicht geslingerd. 3voor12/Noord-Holland omschrijft de band als volgt: ‘het swingt, het knalt en het smaakt naar meer.’

Saman
is ontstaan uit de overgebleven bandleden van Purple Panic aangevuld met artiesten van het Conservatorium van Amsterdam. Frontman Saman Bronckers wordt omschreven als een kruising tussen Michael Jackson, Bono en Prince.

Our Minor Fall
Viool, cello, marcherende drums, liefde, lente en dansbaar: dat is Our Minor Fall, de indie-folk band uit Amsterdam. Het klinkt als Grizzly Bear, Elbow en Fleet Foxes. De band was ook Hollandse Nieuwe op 3voor12.

Ma*rten
is singer/songwriter en heeft een brede muzikale smaak met de nadruk op sixties pop, folk en stevige rock. Bij het schrijven van zijn eerste plaat was Ma*rten’s uitgangspunt om dicht bij zichzelf te blijven.

Draw the Parade
omschrijft zijn muziek als ‘parade-pop’. Van catchy pop nummers tot over de top orkestrale arrangementen. Met deze muziek zorgt Draw the Parade ervoor dat je even alles vergeet om te feesten.

Capgras
Een heldere stem die melodieus zingt, een afwisseling van sferische klanken met scheurende gitaren: dat is wat Capgras is. Alternatieve jazzy pop noise zuigt je op tijdens de optredens van Capgras.


Paradiso Programme

What's on