What's on
Paradiso

Fotoboek Studio Paradiso van Max Natkiel - te koop bij paradisowinkel.nl

Fotoboek Studio Paradiso van Max Natkiel - te koop bij paradisowinkel.nl

Sunday 5 January 2014

Sunday 5 January 2014

Het fotoboek Studio Paradiso bevat meer dan 600 zwart-witfoto's; portretten van bezoekers van Paradiso die fotograaf Max Natkiel vooral in de vroege jaren '80 maakte. Filosoof en publicist Dirk van Weelden schreef de korte, boeiende inleiding. Studio Paradiso is gesigneerd en met vier verschillende covers verkrijgbaar bij Paradisowinkel.nl voor 39 euro per stuk.
 
Als frequent bezoeker ontmoette fotograaf Max Natkiel (1943) begin jaren '80 bij concerten in Paradiso punks, skin heads, rasta’s en andere subculturen. Hij dronk met ze mee, feeste mee en raakte met ze aan de praat. Vanaf 1980 nam hij zijn oude Rolleiflex-camera en een goede flitser mee en maakte meer dan duizend portretten. Hij zette zijn keuze van het Paradiso publiek tegen een neutrale achtergrond (de tegeltjes van de wc, een muur in de gang) en fotografeerde ze frontaal en ongedwongen in contrastrijk zwart-wit. 

Van 3 september tot 5 januari 2014 is een selectie van 40 portretten te zien in de kelder van het Stadsarchief van Amsterdam (Vijzelstraat 32).

Gebonden paperback | formaat 25x23 HxB | 624 pagina's | ISBN 978-94-917380-2-9 | Uitgeverij Voetnoot 2013

Bekijk en koop hier het boek Studio Paradiso >>

Paradisowinkel.nl verkoopt merchandise van Paradiso en eigen festivals, boeken, dvd’s, muziek en bijzondere producten als een kleurplaat/tafellaken, een tent, een kommenset en het Paradiso LEGO bouwmodel. Alles wordt in samenwerking met ontwerpers, kunstenaars, muzikanten en merken ontwikkeld. http://www.paradisowinkel.nl">www.paradisowinkel.nl

Paradiso Programme

What's on