Persfoto floodlights

Floodlights + Indigo Sparke

Floodlights + Indigo Sparke

Thursday 31 August 2023

Thursday 31 August 2023

In Tolhuistuin - Garden, Club

Doors: 18:00, Main programme: 19:00

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023, hiermee kun je naar verschillende indieconcerten op diverse locaties in Amsterdam. Aanmelden is verplicht en kan via de link onderaan deze pagina. Meer informatie vind je op indiestad.nl.

Let op: dit programma heeft een afwijkend schema.
18.00 uur: open Tuin
19.00 uur: Indigo Sparke in Tuin
20.00 uur: open Clubzaal
20.30 uur: Floodlights in Clubzaal

Dit programma is een double bill: eerst intieme indiefolk van Indigo Sparke buiten in de tuin van Tolhuistuin en vervolgens aanstekelijke rockmuziek van Floodlights binnen in de Clubzaal.

Indigo Sparke - Tuin
De Australische Indigo Sparke schrijft intieme indiefolknummers. Geboren in Australië en nu woonachtig in New York, heeft ze in 2016 haar plek in de muziekscene van Sydney verworven door de release van haar EP 'Night Bloom'. Na haar minimalistische debuutplaat uit 2021, beschreven door Pitchfork als 'a dark little star of intimacy and intensity', bracht ze vorig jaar het album 'Hysteria' uit. Dit album heeft een voller geluid en doet op sommige momenten denken aan het werk van Angel Olsen en Joni Mitchell maar ook het vroegere werk van PJ Harvey en Meredith Monk. Voor 'Hysteria' werkte ze samen met producer Aaron Dessner, die eerder heeft samengewerkt met onder meer The National en Taylor Swift.

Floodlights - Clubzaal
Floodlights maakt eerlijke, aanstekelijke rockmuziek die alternatieve rock uit de jaren '80 vermengt met Nieuw-Zeelandse janglepop uit de jaren '90. Het indiekwintet, ontstaan in 2018 in Melbourne, traden eerder op naast bands als Amyl and The Sniffers, Arctic Monkeys en Pavement. Dit jaar namen ze het risico om te investeren in een reis naar het Amerikaanse showcasefestival SXSW en dat wierp zijn vruchten af. Floodlights is sindsdien getekend bij Virgin Music UK, het recordlabel waar ook bands als King Gizzard and the Lizard Wizard en DMA’S bij zitten. Hun tweede plaat ‘Painting of My Time’ die dit jaar uitkwam, is lovend ontvangen door de internationale muziekpers.

View event on Facebook

Line-up

Garden

  • Indigo Sparke

Club

  • Floodlights

Gratis met Indiestadpas 2023

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023, deze is verkrijgbaar via de webshop van Paradiso. Aanmelden kan via onderstaande link. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Indiestad om op de hoogte te blijven. Meer informatie vind je op de website van Indiestad.

Persfoto floodlights

Floodlights

Lesson Learnt

Indigo Sparke lowres

Indigo Sparke

Pressure In My Chest

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on