What's on
Fever web

Fever Ray + LSDXOXO

Fever Ray + LSDXOXO

Tuesday 27 February 2024

Tuesday 27 February 2024

In Gashouder

Doors: 19:00, Support: 18:00, Main programme: 21:00

In samenwerking met MOJO Concerts. Tickets worden verkocht via Ticketmaster.

Fever Ray, het alter ego van de Zweedse Karin Dreijer, heeft de afgelopen jaren een cultaanhang vergaard met diens baanbrekende geluid en extravagante liveoptredens. De muzikale invloeden reiken van avant-pop naar donkere elektronica en dagen de luisteraar keer op keer weer uit met artistieke durf en creativiteit. De vorige albums, waaronder het baanbrekende selftitled debuutalbum 'Fever Ray' en 'Plunge' hebben wereldwijd lof ontvangen en een enorme invloed gehad op de muziekscene.

Tijdens deze show staat Fever Ray's nieuwe album Radical Romantics centraal. Het album onderzoekt overbekende en experimentele vormen van liefde en romantiek, van liefdevol intiem naar vluchtig en geil en alles er tussenin. Voor dit nieuwe project werkte Fever Ray sinds lange tijd weer samen met diens broer Olof Dreijer, waarmee die voorheen bekend stond als electronica-duo The Knife. Het is niet de minste naam in de muziekcredits waarin ook grootheden als Trent Reznor en Peder Mannerfelt terug te vinden zijn. Afgelopen zomer maakte Fever Ray nog indruk met diens liveshow op Lowlands waarin die vergezeld werd door een liveband, kostuums en een statig decor. Liveshows van Fever Ray zijn keer op keer een unieke ervaring. De Gashouder, gelegen in het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam, biedt het ideale decor voor deze bijzondere avond. De locatie staat bekend om zijn unieke ronde vorm en industriële uitstraling die garant staan voor een memorabele performance.

Line-up

Other location

  • Fever Ray
  • LSDXOXO
Fever Ray

Fever Ray

North

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Gashouder

Dit concert vindt plaats in de Gashouder in Amsterdam: Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam. De locatie is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer.

Paradiso Programme

What's on