Fela day friendship 2023 event cover

Fela’s Day met Kin'Gongolo Kiniata en Bixiga 70

Fela’s Day met Kin'Gongolo Kiniata en Bixiga 70

vrijdag 27 oktober

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:00, Support: 18:00, Main programme: 21:30

Ticket € 21,00

Including day membership

Price including € 3,00 service fee
Including day membership

Price including € 3,00 service fee
Including day membership

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics Pas 2023. Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.Tijdschema:

19.00 uur - Deuren open

20:00 uur - Bixiga 70

21:30 uur - Kin'Gongolo Kiniata

Fela Kuti heeft sinds 28 november 1983 zes keer een onvergetelijk optreden in Paradiso gespeeld. De 'Godfather of Afrobeat' wordt gezien als een pionier in het combineren van West-Afrikaanse muziek met Amerikaanse funk en jazz. De charismatische multi-instrumentalist wist keer op keer extatische sfeer te creeëren met een band die bijna niet op het podium paste.

Naast zijn legendarische status als muzikant prijst Paradiso Fela Kuti om zijn uitgesproken politieke activisme, met name tegen corruptie en onderdrukking van de Nigeriaanse overheid in de jaren '70. Dit gedachtegoed is nog steeds van toepassing op het huidige, wereldwijde tijdsbeeld.

Het is dan ook belangrijk om stil te staan bij een grootheid als Fela. Daarom organiseert Paradiso voor de elfde keer een avond ter ere van de geboortedag van de artiest. Dit jaar gebeurt dat met optredens van Kin'Gongolo Kiniata en Bixiga 70. 

Bixiga 70 
Bixiga 70 is vandaag de dag een van de meest toonaangevende instrumentale groepen van Brazilië. Ze vermengen Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes met elkaar, waarbij geïmproviseerde solo's, harmonie, dynamiek en beats op vitale en onvoorspelbare manieren samensmelten. Hun derde album 'III' varieert tussen vrolijke dansbaarheid, een scherp gevoel voor humor en betrokken politieke reflecties.

Kin'Gongolo Kiniata 
Vanuit het hart van Kinshasa produceert de Congolese band Kin'Gongolo Kiniata opzwepende ritmes met instrumenten gemaakt van gerecycled materiaal. Deze vijfkoppige groep maakt experimentele Afropop  met een punkachtige energie tussen electro en Congolese ritmes. 

View event on Facebook

Line-up

Club

  • Bixiga 70

Ticket to the Tropics-pas 2023

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen drie jaar toegang tot onder meer concerten van Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Dengue Dengue Dengue, en vele anderen.

Hoe werkt het

Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2023. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Bixiga 70 op Spotify

Kin'gongolo Kiniata - Toko Tika Te (Live on KEXP)

Kin'gongolo Kiniata - Toko Tika Te (Live on KEXP)

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on