What's on
Bill Callahan

Evening with Bill Callahan

Evening with Bill Callahan

dinsdag 25 april 2023

dinsdag 25 april 2023

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Main programme: 20:30

De Amerikaan Bill Callahan maakt een tijd muziek onder het synoniem Smog, voordat hij onder zijn eigen naam naar buiten treedt. In eerste instantie maakt hij voornamelijk indie- en gothicrock, maar de singer-songwriter is niet bang om te experimenteren en gooit country, soul, funk en folk door elkaar. Op 14 oktober 2022 komt YTI⅃AƎЯ uit, waarop zijn zware, donkere stem wederom een goede gids is bij zijn poëtische teksten. Op dit album wordt Callahan bijgestaan door een arsenaal aan instrumenten: van de standaard gitaren en bas, tot hammondorgel, synthesizer, klarinet en koperinstrumenten. Wie naar de titel van het album kijkt vermoedt het wellicht al, maar dit album draait om het surrealistische idee dat dromen realiteit zijn.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Bill Callahan
Op dinsdag 25 april staat Bill Callahan in de Grote Zaal van Paradiso Amsterdam voor een concert. Klik hier voor meer info & tickets.

Bill Callahan

Cowboy

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on