Hans Verhagen

Een Avond met Hans Verhagen

Een Avond met Hans Verhagen

woensdag 13 april 2022

woensdag 13 april 2022

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 19:30, Main programme: 20:00

 • Program is half seated, half standing

Op 10 april 2020, Goede Vrijdag, overleed dichter, schilder en tv-maker Hans Verhagen. Een bijzondere sterfdag voor een kunstenaar die op zijn schilderij ‘Welcome in Park Golgotha’, de kruisiging van Jezus als een attractie in een pretpark afbeeldde. En die zijn voorlaatste gedicht, getiteld  ‘vele malen vaker’, besloot met de regels ‘Ik mag dan gezond zijn en gek als een vis, als je weet/ dat die vis tevens je profeet is/ slik je alles’

Hans Verhagen wordt algemeen gezien als een van de belangrijkste dichters van de laatste decennia. Hij debuteerde in 1963 met ‘Rozen en Motoren’, kreeg in 1965 de poëzieprijs van de stad Amsterdam en in 2009 de P.C. Hooftprijs. Na het ontvangen van deze prijs zou hij nog enkele gedichten schrijven die tot de top van zijn werk worden gerekend. In 2010 werd hem de Ruigoord Trofee toegekend. 

Op 13 april wordt in de Kleine Zaal van Paradiso ‘Een Avond met Hans Verhagen’ georganiseerd. Aan deze avond werken o.a. mee:

 • Joep Bremmers, journalist, redacteur en biograaf, die in 2016 het verzameld werk ’Alle Gedichten’ verzorgde
 • Phil Bloom, collega-kunstschilder en lid van Fluxus, die over de schilderijen van Hans Verhagen vertelt
 • Hans Plomp en Yvonne van Doorn - Mousset, schrijvers en vrienden van Hans Verhagen, die over die vriendschap vertellen
 • Bij de inloop en in de pauze worden video’s vertoond van o.a. Dragonfly, de Hoepla-interviews, Het Gat van Nederland en minder bekende en zelfs unieke (muziek)opnamen. De column wordt verzorgd door Peter Smit. 
 • De muziek na afloop komt van Team KTW-dj en slamdichter Daan Doesborgh.

In de pauze is er bierbrood en kruidenboter, naar het recept van Adriaan Jaeggi.

Organisatie: Peter Smit en Paradiso

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  Op woensdag 13 april brengt Een Avond met Hans Verhagen een ode aan Hans Verhagen in Paradiso. Klik hier voor tickets en meer informatie.

  How to get to Paradiso

  Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

  Paradiso Programme

  What's on