What's on
Paradiso

Eefje de Visser: Waterwereldsteden

Eefje de Visser: Waterwereldsteden

donderdag 6 november 2014

donderdag 6 november 2014

Paradiso presenteert Eefje de Visser: Waterwereldsteden in Het Concertgebouw (kleine zaal; zitplaatsen). Adres: Concertgebouwplein 10, Amsterdam.

In het theaterconcert 'Waterwereldsteden' wil singer-songwriter Eefje de Visser de bezoekers onderdompelen en doen afdwalen. Net als op het nieuwe album 'Het is', is ze op zoek naar een warm en ruimtelijk geluid. Met 4 multi-instrumentalisten staat ze op het podium. Ze speelt liedjes waarin ze folky samenzang combineert met dromerige synthpop en waarin teksten en melodieën volgens een eigen logica in elkaar gevlochten zijn. Eefje ging of wilde op reis, en leid je in 'Waterwereldsteden' naar bestaande en zelfbedachte plaatsen. Eefje de Visser debuteerde in 2011 met het album 'De koek'. 'Een wonder van Nederlandstalig vernuft', en 'gedurfd en loepzuiver' schreef de pers. Ze liet een nieuw geluid horen in de Nederlandstalige popmuziek en onderscheidde zich door de Nederlandse taal on-Nederlands te laten klinken. Ze speelde met haar band op festivals als Lowlands en Oerol, deed 3 keer een tour langs de poppodia en trok eind 2012 ook langs de theaters. Na deze periode was er rust, er werden nieuwe liedjes geschreven. Een liefde voor reizen en onderweg zijn was ontstaan door het tourende bestaan en Eefje wilde een plaat maken die daar bij aansloot: een soundtrack voor een roadtrip door steden, bossen, weilanden en langs water. In de herfst van 2013 kwam dit album, getiteld 'Het is', uit. Volgens de critici soberder, maar gelaagder, ongrijpbaarder, maar persoonlijker dan zijn voorganger.

Eefje de Visser: gitaar, zang - Nicky Hustinx: drums, percussie, gitaar, zang - Annelie de Vries: toetsen, zang, saxofoon - Merijn van de Wijdeven: bas, gitaar, trompet, zang - Jacob van de Water: gitaar, toetsen, percussie, zang

Paradiso Programme

What's on