What's on
La Mer Noire

Double Bill: La Mer Noire, Le Neil

Double Bill: La Mer Noire, Le Neil

zaterdag 18 augustus 2018

zaterdag 18 augustus 2018

Doors: 16:30, Main programme: 17:00

Entree CJP pas 7,50
 • Program is seated only

La Mer Noire: GAOU
Nederlandse première

Dit in Senegal opgerichte (2014) gezelschap bestaat uit een nieuwe generatie aan Afrikaans dans- en choreografietalent, met als missie om de creatieve dynamiek van het hedendaagse Afrika door middel van Hiphopcultuur te verspreiden. De vier leden van La Mer Noire hebben hun sporen verdiend in de verschillende internationale competities. Het winnen van de Hip Hop Games Concept in 2016 stelde hen in staat om in 2018 hun eerste internationale productie te maken: GAOU. Een karakter dat zijn thuisland verlaat en de weide wereld intrekt, grenzen overschrijdend en obstakels overwinnend, vastberaden en nostalgisch tegelijkertijd. GAOU legt de link naar de huidige uittocht van jonge Afrikanen naar het Westen, op zoek naar kansen en geluk. Met hiphop als taal wil La Mer Noire hun persoonlijke ervaringen delen: de zoektocht naar jezelf en de honger naar avontuur.     


Cie. Le Neil: Vendetta
Nederlandse première

Link (bink) aka Linky Larson (beatmaking) draait inmiddels al wat jaren mee in de hiphop scene. Hij is medeoprichter van de Wynkl association for dance movement in Parijs and Supreme Leg (legacy) crew, nam deel aan wedstrijden en events als Juste Debout, open Your Mind en I Love This Dance, en werkte o.a. met gezelschappen als Hybrid en Vendetta Mathea. Link werd al op dertienjarige leeftijd ondergedompeld in de dans, en beheerst uiteenlopende stijlen, van hiphop en experimenteel tot aan hedendaags en zelfs conceptueel. Net als zijn moeder - befaamd choreografe Vendetta Mathea - is hij niet alleen danser, maar ook beeldend kunstenaar. Met zijn splinternieuwe solo kan hij ook ‘choreograaf’ aan dat rijtje toevoegen. Vendetta is een stuk over hoe wij mensen emotionele wonden oplopen in ons leven, en hoe we daar steeds weer overheen weten te komen. Uiteindelijk zijn we allemaal sociale survivors, door het leven navigerend op basis van onze eigen interpretaties en kwetsbaarheden.

View event on Facebook

Line-up

Other location

  Summer Dance Forever

  Dit programma maakt onderdeel uit van Summer Dance Forever, een internationaal urban dansfestival in Amsterdam, kijk voor meer informatie op www.summerdanceforever.com.

  Packages

  Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan, deze bieden een fikse korting op losse kaarten. 

  Paradiso Programme

  What's on