What's on
Paradiso

Dog Day Disco - London Calling Special - live: Washed Out, Wise Blood e.a.

Dog Day Disco - London Calling Special - live: Washed Out, Wise Blood e.a.

Friday 11 November 2011

Friday 11 November 2011

Grote zaal, live: Washed Out, Wiseblood e.a.

Washed Out
Washed Out is het project van Ernest Greene, een jonge Amerikaan wiens muziek klinkt als een oud cassettebandje. Het wordt ook wel omschreven als slaapkamerpop met wazige synthesizers. Dat betekent natuurlijk niet dat je gaat slapen van deze muziek. Nee, er zit een vette groove waar niet veel mensen bij stil blijven staan. Hoe deze gast het voor elkaar krijgt te klinken als een versleten tape weet niemand, maar met charmante nummers als ‘You’ll See It’ en ‘Feel It All Around’ is er niemand die daar nog wakker van ligt. Nog maar kort bezig onder de naam Washed Out is de hoeveelheid aandacht die hij krijgt veelbelovend.

Wise Blood
Wise Blood is het werk van twintiger Chris Laufman, die flink heeft geknutseld met samples, loops en beats. Zijn muziek is een ware collage van stijlen, genres en technieken die moeiteloos in elkaar overvloeien en de bezoeker dwingen om te dansen. Trage hiphopbeats worden samengesmolten met galmende vocalen en synths. Wise Blood speelt live met een voltallige band, en speelde daarmee ondere andere in het voorprogramma van Friendly Fires. Hoewel er niet veel over de mysterieuze Laufman en zijn band bekend is, is de buzz die nu in Amerika gaande is onontkoombaar.

De dj’s van de avond zijn Sandeman, Johanna Maria en Lustige Lola. Johanna Maria weet als geen ander de lijn tussen alternatief en pop te bewandelen in haar discosets. Een dansbare mix van verrassing en herkenning. Lustige Lola laat de dansvloer bruisen met haar verrassende mix van pop, disco en random cheekyness. Sandeman draait al jaren als vaste dj op Lowlands en weet van de muzikale hoed en de rand. Hij is altijd op de hoogte van de tofste nieuwe muziek.
Paradiso Programme

What's on