What's on
L Appel a la Danse

Documentaire: L’Appel à la Danse - Sénégal

Documentaire: L’Appel à la Danse - Sénégal

Sunday 19 August 2018

Sunday 19 August 2018

Doors: Invalid Date, Main programme: 13:30

Geregisseerd door: Diane Fardoun (FR/LB).

L'Appel a la Danse is een nieuwe documentairereeks over verschillende dansstijlen van over de hele wereld. Tijdens Summer Dance Forever wordt de eerste (pilot) aflevering vertoond, die zich richt op Senegal.

Dans ontwikkelt zich in overvloed in onze moderne wereld. Nieuwe vormen van dans worden lokaal geboren voordat ze wijd worden opgepikt. Als dit gebeurd worden de dansen steeds aangepast, gemengd en opnieuw geïnterpreteerd in een dynamisch proces van culturele uitwisseling en oneindige creativiteit. Het terugwinnen van de bekendheid van traditionele dansen, die met trots en passie bewaard zijn gebleven, is een onderdeel van deze cultuur en beïnvloedt de globalisering.

De verschillende Senegalese dansers die het filmteam heeft ontmoet waren het er allemaal over eens; "Er gebeurt iets belangrijks, hier en nu in Senegal". Dat is de reden waarom het team deze dans scene wel moest vereeuwigen in een documentaire en dit hun eerste aflevering wilde maken. Opkomende dansen en innovatieve dansers doorbreken de grens tussen verschillende stijlen, van urban tot aan de traditionele Senegalese Sabar-dans, die allemaal in deze documentaire voorbij zullen komen.

Met o.a. dansers van La Mer Noire, ook te zien op zaterdag 18 augustus met hun theatervoorstelling in het OBA Theater. 

View event on Facebook

Line-up

Other location

    Paradiso Programme

    What's on