What's on
Paradiso

DEKMANTEL - FLOATING POINTS

DEKMANTEL - FLOATING POINTS

Friday 23 July 2010

Friday 23 July 2010

Line up: Floating Points, James T. Cotton, Deadboy, Pariah, Cinnaman, Dekmantel Soundsystem. 

Luister hier de DJ-set die Floating Points deed op Rinse FM:

http://mymanhenri.com/DwNLDs/mixednuts_w_ftps.mp3

Dekmantel

In 2007 richtten Casper Tielrooij & Thomas Martojo het Dekmantel Collectief op. Ze zijn de muziek die ze horen in de clubs beu en denken dat het beter kan. Met een voorliefde voor kwalitatieve house, techno en disco beginnen ze met het organiseren van feesten. Het collectief groeit in drie jaar jaar uit tot een groter geheel van producers en dj's. Ze organiseren feesten in Studio 80, Paradiso en Trouw, werken samen met diverse binnen- en buitenfestivals en begonnen vorig jaar een eigen platenlabel en een boekingskantoor.

Floating Points (Eglo Records / Londen, UK)

Floating Points a.k.a. Sam Shepherds wordt geboren in Manchester en speelt vanaf zijn negende piano, hij zingt tijdens dan al in het kerkkoor en zit op de muziekschool. Zijn muziek bevat invloeden van de klassieke omgeving waarin hij opgroeide, waardoor zijn vrolijke boogie-house en electro-soul van een buitengewoon hoog niveau is. Floating Points heeft een uitstekend gevoel voor melodie en is een groot producer in wording.

James T Cotton (Spectral Sound / Ann Arbor, US)

Beïnvloed door Larry Heard, Robert Hood en Jeff Mills maakt James T Cotton (een alias van Tadd Mullinix) een mix van acid-house, ‘klassieke’ Detroit techno, Chicago house en Belgische new beat.

Deadboy (Numbers / Londen, UK)

Deadboy is een dj en producer, die deel uitmaakt van de nieuwe UK funky beweging. UK funky is herrezen uit de as van de 2-step UK garage; r&b-vocalen zorgen voor verfrissing van deze mengeling van funky house en dubstep.

Pariah (R&S / Londen, UK)

Pariah is Arthur Cayzer uit Londen, hij maakte remixen voor onder anderen the XX, Ellie Goulding en Bombay Bicycle Club. In zijn eigen producties hoor je zowel hiphop, Detroit techno als het warme geluid van UK garage

Cinnaman

Producer Cinnaman is het bekendst van zijn project met Jay Scarlett, Beat Dimensions en Viral Radio in Trouw.

Paradiso Programme

What's on