De uitvinders van Dance foto

De Uitvinders van Dance (8+)

De Uitvinders van Dance (8+)

zondag 27 september 2020

zondag 27 september 2020

In Paradiso - Main Hall

Doors: 12:30, Doors close: 14:00, Main programme: 13:00

Stadspas: 5,50 incl. daglidmaatschap en servicekosten
 • Program is seated only
 • Limited tickets per person

In verband met het coronavirus gelden er een aantal maatregelen die tijdens dit programma van toepassing zijn. Lees deze voor bezoek door.

Dit is het verplaatste programma van 29 maart. Tickets gekocht voor die datum zijn ook geldig voor deze datum.

‘De uitvinders van Dance’ is een voorstelling voor kinderen vanaf acht jaar over de oorsprong en ontwikkeling van de dancemuziek. Iedereen kan tegenwoordig met een computer of telefoon dancemuziek maken. En er heel rijk mee worden. Maar waar is dancemuziek ontstaan en wat was er toen voor nodig? En wie waren de pioniers en vernieuwers van de dancemuziek?

Op deze middag interviewt Niek Barendsen (scriptschrijver en host) dj en producer Martin Garrix - gespeeld door acteur Rogier in ’t Hout. Aan de hand van video-archiefmateriaal van vj Supreme Cuisine vertelt hij over de begindagen van de dance: over de opkomst van elektronische muziek met pioniers als Sun Ra en Kraftwerk, over het einde van de disco, de club Warehouse in Chicago en de tweede Summer of Love op Ibiza. Èn natuurlijk over de Nederlandse gabberhouse. Dj en producer Jeroen Flamman verzorgt de muziek tijdens de voorstelling èn demonstreert met de oorspronkelijke drumcomputers hoe de eerste house gemaakt werd. De Party Animals geven een optreden en ook de 13-jarige dj Jelmex treedt op! 

Niek Barendsen schreef het script van de voorstelling en treedt op als host. Hij is onder meer bekend van zijn sketches voor Het Klokhuis en de series ‘Welkom in de 80-jarige oorlog’ en ‘Welkom in de jaren ‘60’.

Rogier in ’t Hout speelde o.a. bij het RO Theater en Toneelgroep Amsterdam. Daarnaast acteert hij in diverse films en televisieseries, waaronder Het Klokhuis.

Vj Supreme Cuisine, alias Menno Spieker, verzorgt de visuals. Hij is vj, graphic designer, motion graphic designer en party organisator. Voor ‘De Uitvinders van…’ combineert hij beeldredactie met vj skills.

Voertaal: Nederlands.

'De uitvinders van…’ is een initiatief en productie van Paradiso. Het is de laatste editie in een serie van vier over de oorsprong van verschillende muziekstromingen. In februari 2019 stond Hiphop centraal, in april van dat jaar volgde een editie over Pop, en in september Soul en R&B. 

Wil je op de hoogte gehouden worden over nieuwe speeldata van voorstellingen uit deze serie? Meld je dan hier aan voor de mailinglijst.

‘De uitvinders van dance’ wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds21, VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  Party Animals - Have You Ever Been Mellow

  Party Animals - Have You Ever Been Mellow

  Party Animals - Have You Ever Been Mellow

  20200927 25 De Uitvinding Van Dance Niels Vinck 1
  20200927 36 De Uitvinding Van Dance Niels Vinck 1
  20200927 32 De Uitvinding Van Dance Niels Vinck 1
  20200927 01 De Uitvinding Van Dance Niels Vinck 1
  20200927 33 De Uitvinding Van Dance Niels Vinck 1
  20200927 35 De Uitvinding Van Dance Niels Vinck 1

  How to get to Paradiso

  Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

  Paradiso Programme

  What's on