What's on
Header niet meer normaal show

De Niet Meer Normaal Show

De Niet Meer Normaal Show

Monday 25 May 2020

Monday 25 May 2020

Doors: 20:30, Main programme: 20:30

De Niet Meer Normaal Show: Data-Strijd in Post-Corona Tijd 

Lange zomeravonden op een vol terras en samen juichen voor het Nederlands Elftal. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Het coronavirus heeft de wereld op z’n kop gezet en brengt daarmee onvermijdelijk machtsverschuivingen met zich mee. Welke? Dat gaan we onderzoeken. In de tweede aflevering van De Niet Meer Normaal Show kijken we naar het machtsgebruik en misbruik van data door staten en tech-giganten. Welke spelers krijgen steeds meer macht na deze crisis? 

Ons leven wordt nu al gevolgd en beheerst door een digitaal universum van eindeloze rijen data. Databoeren tracken onze locatie, onze politieke voorkeuren worden via Facebook gemonitord en beïnvloed (#cambridgeanalytica) en een corona-app kan ervoor zorgen dat we veel van onze privacy verliezen (#hugo). Voor regeringen en bedrijven wordt het steeds makkelijker ons te kennen, te volgen, te beïnvloeden en er geld aan te verdienen. ‘Zij die data bezitten, bezitten de wereld’, aldus historicus Harari. 

Hoe ziet de toekomst van Tech eruit? Kunnen we zelf weer eigenaar worden van onze eigen data? Moeten we meer data inzetten om pandemieën, de klimaatcrisis of ongelijkheid op te lossen? Of hebben we daar helemaal geen data voor nodig? Kijk, praat en doe mee, op maandagavond 20.30 LIVE bij de Niet Meer Normaal Show! 

Na drie jaar liveshows lanceren de makers van de Kiesmannen nu een unieke coproductie, waarin de krachten van Pakhuis de Zwijger, de Balie en Paradiso Amsterdam worden gebundeld tot één grote online liveshow.

Verken samen met ons de toekomst! Vanaf 18 mei elke maandagavond om 20.30 uur: de Niet Meer Normaal Show, live via Facebook en Youtube.

Livestreams op: 18 mei, 25 mei, 8 juni & 15 juni.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

    Hqdefault 200525 184156

    De Niet Meer Normaal Show - 25 mei

    De Niet Meer Normaal Show - 25 mei

    Trailer: De Niet Meer Normaal Show

    Trailer: De Niet Meer Normaal Show

    Trailer: De Niet Meer Normaal Show

    Paradiso Programme

    What's on