What's on
Press

De La Soul

dinsdag 8 oktober

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Main programme: 20:30

Sold out

Ticket € 58,50

Excluding € 4,00 monthly membership

Excluding € 4,00 monthly membership

De La Soul is een Amerikaanse hiphopgroep die in 1987 werd gevormd in Amityville, New York. De groep bestaat uit Kelvin Mercer (Posdnuos), wijlen David Jude Jolicoeur (Trugoy the Dove), en Vincent Mason (Maseo). Ze worden erkend om hun innovatieve en eclectische stijl, evenals hun belangrijke bijdrage aan de evolutie van het genre.

Het debuutalbum '3 Feet High and Rising' werd in 1989 uitgebracht. Dit album is een belangrijke mijlpaal in hiphop, vaak geprezen om zijn inventiviteit en baanbrekend gebruik van samples. Het bevat iconische nummers zoals ‘Me Myself and I’, ‘The Magic Number’ en ‘Eye Know’. Het album wordt door critici geprezen en behaalde groot commercieel succes.

'3 Feet High and Rising' wordt vaak beschouwd als een van de meest invloedrijke albums in de hiphop. Het introduceerde een nieuw tijdperk van creativiteit in het genre, en maakte de weg vrij voor grotere muzikale en thematische diversiteit in rap. Prince Paul's productiestijl, gekenmerkt door het uitgebreide gebruik van verschillende samples, variërend van funk tot psychedelische rock, was bijzonder innovatief.

Het 35-jarig jubileum van '3 Feet High and Rising' is een gelegenheid om een album te herbeleven en te vieren dat niet alleen een tijdperk definieerde, maar nog steeds invloedrijk en inspirerend is. De La Soul, met hun pioniersgeest en onuitputtelijke creativiteit, blijft een iconische groep wiens impact generaties en muzikale grenzen overstijgt.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • De La Soul
De La Soul

De La Soul

Me Myself and I

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on