What's on
Paradiso

De Kift + Flip en de Noormannen

De Kift + Flip en de Noormannen

Thursday 8 January 2015

Thursday 8 January 2015

De Kift is een Nederlandse band met wortels in punk en fanfare en een sterke hang naar literatuur en theater. Volkskrant journalist Bert Wagendorp schreef over De Kift: “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.” Onlangs kwam het nieuwe album ‘Bidonville’ uit. Bidonville vertelt het verhaal van Psychopompe, Hovink, Parnasse, Frenkie, Ralphie en Bavink.

"Als zo vaak bij De Kift zijn de personages afkomstig uit de marge van de samenleving - in dit geval de rafelranden van de grote stad." (Lust for Life, Peter Bruyn)

"Weemoed en verlangen bepalen de stemming, maar uiteraard spelen aardse zaken als Geld ook een belangrijke rol." (De Stentor, Erik Krebbers).

"Bidonville is een alles of niets ervaring" (Festivalinfo.nl)."

Het optreden in de grote zaal is deze keer extra bijzonder voor De Kift. Het is namelijk de laatste keer is dat acteur Sanne den Hartogh meespeelt. Den Hartogh krijgt het in 2015 te druk met andere voorstellingen, die niet met de verdere Bidonville-tour te combineren zijn. De zaken van Den Hartoghs personage Ralphie worden in het vervolg waargenomen door Frank van den Bos als Frenkie. Tegelijkertijd maakt gitarist Pim Heijne deze avond voor het eerst weer zijn opwachting na een ernstige knieblessure. Heijne kon ruim twee maanden niet meespelen en werd vervangen door Dolf Planteijdt (gitaar) en Marco Heijne (drum).

Paradiso Programme

What's on