What's on
Paradiso

De Jaarrekening 2014: Roel Meijvis & Tom Lash

De Jaarrekening 2014: Roel Meijvis & Tom Lash

woensdag 31 december 2014

woensdag 31 december 2014

De oudejaarsconference is een droom van veel cabaretiers. Je kunt natuurlijk wachten tot de VARA eindelijk belt. Je kan ook ongeduldig zijn en zelf SBS bellen, en dan voor lief nemen dat na iedere grap een reclameblok volgt. Of je gaat er gewoon eentje maken, en we zien wel waar het schip strand. Dat gaan cabaretiers Roel Meijvis en Tom Lash doen, normaal gesproken allebei alleen op het podium, nu als duo. Even het afgelopen jaar rustig doornemen. Kijken wat we allemaal gedaan hebben, en wat anderen gedaan hebben. Wat ging er goed, en wat minder. Welke dingen staan over jaren nog in de geschiedenisboeken, en welke dingen ben je in januari al weer vergeten. Dat gaan we zien in De jaarrekening '14

Roel Meijvis

‘Als ik later groot ben, wil ik cabaretier worden’ zei Roel Meijvis (1995) toen hij op z’n 12e een cabaretvoorstelling in het Chasse Theater in Breda bezocht. Daarom gaf hij zich op 13 jarige leeftijd zich op voor de cabaretwedstrijd ‘Guido Weijers zoekt talent’. Waar de jury hem eerst niet mee wilde laten doen vanwege zijn jonge leeftijd, won hij de jury en publieksprijs. Een jaar later mocht hij met zijn programma ‘Een grote grap’ toeren langs enkele theaters door Nederland. Het jaar daarop ging hij wederom de theaters langs met zijn tweede solo, Rock-‘n-Roell. Begin 2012 won hij de Bredase aanmoedigingsprijs omdat, zo zei de jury ‘de lach in zijn DNA zit, en de humor in zijn bloed’. En eind 2012 sloot hij zijn ‘kindertijd’ af met een week lang het Chassé Theater. Afgelopen seizoen tourde hij met zijn avondvullende programma  ’Overruled’, wat dit seizoen in reprise gaat.

Tom Lash

Tom Lash (1994) begon op z’n zevende bij het Koorenhuis in Den Haag met toneelcursussen. Na 10 jaar besloot hij eens iets nieuws te proberen, en maakte een cabaretvoorstelling. Tot zijn stomme verbazing belandde hij daarmee in 2012 in de finale van Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland (met zijn toen 18 jaar als jongste finalist ooit). Het jaar erna stond hij ook nog in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Verder tourt hij op dit moment door het land met zijn programma FUBAR, vaak als dubbelprogramma met na de pauze het duo ‘Rajko en z’n broer’. Dit alles onder de titel ‘Wij zijn geen cabaret trio’.

Paradiso Programme

What's on