What's on
Paradiso

De Hel van Dante Alighieri – solovoorstelling door Joop Keesmaat

De Hel van Dante Alighieri – solovoorstelling door Joop Keesmaat

Sunday 6 April 2014

Sunday 6 April 2014

Voor zijn voorstelling heeft Joop Keesmaat een compilatie gemaakt van Dante’s Inferno, waarbi j hij  gebruik heeft gemaakt van de vertaling van Jacques Janssen. Keesmaat doet een theatraal geïnterpreteerde voorlezing van een aantal canto’s waarin hij de toeschouwer meeneemt op de tocht van Dante en Vergilius van de eerste hellecirkel tot in de diepte van de Hel. Zelf sprak Dante over zijn magnus opus waar De Hel een deel van is  als commedia, een term die in de Middeleeuwen werd gebruikt voor een verhaal dat droevig begint en vrolijk eindigt. Het was Boccaccio die er uit bewondering voor het werk de kwalificatie divina aan toevoegde

Joop Keesmaat speelde onder andere bij Toneelgroep Theater, Toneelgroep Proloog, Het Zuidelijk Toneel, Globe en Fact. Voor zijn rol in Hersenschimmen kreeg hij in 2006 de Louis d’Or. Hij bewerkte voor zijn solovoorstellingen onder meer het Gilgamesj-epos, Dido & Aeneas, Metamorphosen van Ovidius en Omeros van Derek Walcott.

Een co-produktie met Verstegen & Stigter / culturele produkties, gerealiseerd met steun van Stichting Melanie en Kleyn Foundation.

www.verstigt.nl

Ben je in het bezit van de CJP-pas? Dan kun je een kaart kopen met €10,00 korting. Klik hier voor informatie en kaarten.

Paradiso Programme

What's on