What's on
Schedel

On-demand: De Circulaire Kosmos: Paradisolezing Andrea Maier

On-demand: De Circulaire Kosmos: Paradisolezing Andrea Maier

zondag 28 maart 2021

zondag 28 maart 2021

Doors: Invalid Date, Main programme: 11:00

Regulier: €17,-
Vrienden V&S | VPRO-leden | Quest-lezers: €14,50
Student: €5,50
 • Limited tickets per person
 • Tickets only sold online

Deze livestream is on-demand terug te kijken via live.paradiso.nl tot en met zondag 28 maart 2021. Hiervoor kun je de eerder ontvangen code gebruiken, of een nieuwe code aankopen via de tickets-knop op deze pagina. Bekijk deze pagina voor informatie en een FAQ."

Op zondag 21 maart 2021 houdt Prof. dr. Andrea Maier (hoogleraar Gerontologie, VU Amsterdam en hoogleraar Interne geneeskunde/Geriatrie, University of Melbourne) een Paradisolezing in de serie 'De Circulaire Kosmos'. Haar lezing is getiteld 'Niemand is sterfelijk.'

Op 60-jarige leeftijd is meer dan de helft van de Nederlandse bevolking bij de huisarts bekend met multimorbiditeit: het hebben van twee of meer chronische ziektes. Terwijl onze levensverwachting stijgt, nemen de jaren die we met ziektes doorbrengen toe. De huidige geneeskunde tracht lichamen te repareren als de schade al groot is. Geroscience daarentegen wil de eigenlijke oorzaak van de ziektes – veroudering – tegengaan om ziektes te voorkomen, met als ‘bijwerking’ een langer leven. Andrea Maier onthult vandaag de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Geroscience en hoe de kennis van veroudering de geneeskunde kan veranderen. Ook is er aandacht voor interventies die nu al – of in de nabije toekomst – toegepast kunnen worden.

Andrea Maier (1978) is als internist-ouderengeneeskunde werkzaam aan de VU Amsterdam, de Universiteit van Melbourne, Australië en de Nationale Universiteit Singapore.

Uit de serie Paradisolezingen De Circulaire Kosmos
De mens heeft de aarde in haar greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen? Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de serie De Circulaire Kosmos benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de mens in dit geheel.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  Paradisolezingen via livestream

  Onder de geldende coronamaatregelen is het voorlopig niet mogelijk om de Paradisolezingen met publiek te laten plaatsvinden. Daarom is besloten de eerstvolgende vier lezingen live te streamen vanuit Paradiso. Het publiek is dit keer niet aanwezig in de zaal, maar heeft de mogelijkheid om de lezing te volgen vanuit huis. Hiervoor dient een livestream-ticket aangeschaft te worden.

  Het gaat in eerste instantie om de volgende lezingen:

  Na aankoop van een ticket ontvang je voor de betreffende lezing een mail met een link naar de livestream, en een stapsgewijze gebruiksinstructie. Na de lezingen krijgt het publiek net als altijd gelegenheid tot vragen stellen. Bovendien blijft de livestream nog een week online beschikbaar, zodat je deze later nog terug kunt kijken.

  Eerder gekochte tickets voor de lezingen in Paradiso worden automatisch omgezet naar een livestream-ticket. Alle kaartkopers ontvangen hierover bericht per mail.

  Livestream-tickets

  De online lezingen zijn alleen te volgen met een livestream-ticket. Onderstaande prijzen zijn inculsief servicekosten:

  •  Regulier € 17
  •  Vrienden V&S | VPRO-leden | Quest-lezers: € 14,50
  •  Student: € 5,50

  Wetenschap nieuwsbrief Paradiso

  Meld je aan voor de wetenschap nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle wetenschappelijke programma's in Paradiso.

  Paradiso Programme

  What's on