What's on
Schedel

De Circulaire Kosmos: Paradisolezing Damiaan Denys

De Circulaire Kosmos: Paradisolezing Damiaan Denys

Sunday 8 November 2020

Sunday 8 November 2020

In Paradiso - Main Hall

Doors: 10:30, Main programme: 11:00

Vrienden Verstegen & Stigter: €10,50
VPRO leden: €10,50
Studenten, CJP en Stadspas: €5,50
incl. servicekosten
  • Program is seated only
  • Limited tickets per person
  • Tickets only sold online

(English info below)
Nederlands:
Vanwege de coronamaatregelen kon de lezing van Damiaan Denys niet doorgaan in 2020. Om die reden is dit programma verplaatst naar zondag 26 september 2021. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers die direct via onze website een ticket hebben gekocht, worden per e-mail geïnformeerd.
English:
Due to the COVID-19 measures, this programme couldn't take place in 2021. Therefore, this edition of the Paradisolezing is rescheduled to Sunday, September 26th, 2021. The location and times have not changed. Bought tickets remain valid for the new date of the concert. Ticket buyers who have purchased a ticket directly via our website will receive more information through e-mail.

=========

De mens heeft de aarde in haar greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen? Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de mens in dit geheel.

Op zondag 8 november 2020 houdt Prof. dr. Damiaan Denys (hoogleraar Psychiatrie, Universiteit van Amsterdam) de vijfde Paradisolezing in de serie 'De Circulaire Kosmos'. Zijn lezing is getiteld 'Hoe hersenstimulatie de vrije wil bevordert.'

"Verdrijf de natuur met geweld, steeds keert ze terug." - Heraclitus


De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

    Programma Paradisolezingen 2020: De circulaire Kosmos

    De mens heeft de aarde in haar greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen? Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. 

    In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de mens in dit geheel.

    Wetenschap nieuwsbrief Paradiso

    Meld je aan voor de wetenschap nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle wetenschappelijke programma's in Paradiso.

    How to get to Paradiso

    Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

    Paradiso Programme

    What's on