What's on
Paradiso

Commencement Speech door Renzo Martens - Besloten bijeenkomst

Commencement Speech door Renzo Martens - Besloten bijeenkomst

woensdag 27 mei 2015

woensdag 27 mei 2015

Een commencement speech is een persoonlijke speech waarbij een gerenommeerd persoon zijn ervaringen, waarden en advies deelt met publiek aan het begin van hun carrière. Een gebruik zoals dat in de Verenigde Staten gewoon is bij studenten die afstuderen. Beroemd zijn de commencement speeches van John F. Kennedy, J.K Rowling en Steve Jobs.

Op uitnodiging van het Mondriaan Fonds geeft beeldend kunstenaar en filmmaker Renzo Martens een commencement speech aan veelbelovende, startende beeldend kunstenaars die een Werkbijdrage Jong Talent (of startstipendium) ontvingen. Renzo Martens maakte onder andere de film ‘Episode I’ en ‘Episode III: Enjoy Poverty’ en is de initiator en directeur van het Institute for Human Activities.

Na de commencement speech is er uitgebreid mogelijkheid voor het uitwisselen van kennis en informatie en het kennismaken met collega kunstenaars, eerst tijdens tafelgesprekken en na afloop bij de borrel.

Het Mondriaan Fonds organiseert deze besloten avond op veler verzoek, vooral van de startende kunstenaars die graag gebruik willen maken van de expertise van anderen.

Georganiseerd door het Mondriaan Fonds in samenwerking met Paradiso, Cultuur Ondernemen en Dinner And A Party.


Paradiso Programme

What's on